Kayseri’de 4,9 Büyüklüğünde Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 02.28’te Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin 23,75 kilometre derinlikte olduğu belirlenirken çevre illerden de hissedildi. İlçedeki bazı evlerde çeşitli büyüklükte çatlakların olduğu, hasar tespit çalışmalarının başlayacağı ifade edildi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Kıymetli hemşehrilerim, Sarıoğlan ilçemizde meydana gelen deprem sonrası bütün ekiplerimiz sahadadır. Hepimize geçmiş olsun” paylaşımı yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Şu an için elimize ulaşan olumsuz bir haber yok” ifadelerini paylaştı.

DHA’ya göre iki kişi panik yaşadığı için Bünyan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, durumlarının iyi olduğu ve olumsuzluk yaşanmadığını kaydedildi.

Sarıoğlan ilçesinin Palas Mahallesinde Hacı Alpaslan’a ait içerisinde 10 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırın bir bölümü çöktü. Palas Mahallesinde yine bazı evlerin girişlerinde ve odalarda hasar meydana geldi.

Depremi şiddetli hissettiklerini belirten Hacı Alpaslan, “Ahırda 10 büyükbaş hayvan var. Hasar nedeniyle içeriye girmeye korkuyoruz. Sabah itfaiye erleri bakacak. Depremi çok kötü hissettik” dedi.

AFAD İl Müdürü Osman Atsız ise, “Sabah saatlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri gelerek hasar tespitinde bulunacak. Şu anda sahada AFAD’ımıza ait dört ekip, yine AFAD Başkanlığımız tarafından görevlendirilen Nevşehir, Aksaray ve Ankara’dan dört ekip Kayseri’mize gelmiş durumdadır. Yine itfaiye ve jandarma ekipleri sahadalar. Şu ana kadar ölü ve yaralımız bulunmamaktadır. Çalışmalarımıza sabah devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir