Karabey Aydoğan Kimdir? Hayatı, Eserleri

1957 yılında Sivas’ın Zara İlçesi Taşgöze Köyü’nde dünyaya gelen Karabey Aydoğan, Van Alpaslan İlköğretmen Okulu’nu bitirdi 1975 yılında Şişli Siyasal Bilimler Yüksekokulu’na girmiş daha sonra kurumun adı değişmiş ve kendisi 1979 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

1975’te Kars’ın Selim ilçesine bağlı Başköy’e ilkokul öğretmeni olarak atanmıştır ve aynı yıl bu görevden ayrılmıştır. Öğrencilik yıllarında Dostlar Korosu’nda türkü söyleyip konserlere katılmıştır. Ruhi Su’nun öğrencisi olmuştur. Halk türküleri koroları ve çocuk koroları çalıştırmıştır.

1980-1987 tarihleri arası Bursa’nın köylerinde 8 yıl kadar öğretmenlik yapmıştır. 1989-1993 yıllarında Kâğıthane Belediyesi’nde Hesap İşleri Müdürü olarak görev yapmıştır. 1993-1996 yılları arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü, 1996-2005 yılları arasında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Müdürü olarak çalışmıştır.

Karabey Aydoğan’ın yayımlanmış çalışmaları: Çok Sesli Müzik Tarihimiz Işığında Kent Orkestrası ve Belediye Bandosu, Bandolar için Marşlar (H. Ferhat Dalyancı ile birlikte, 8 cilt), Ruhi Su Türküleri, Bir Köy Sağlık Memurunun Anıları (Şefika Kamçez ile birlikte), Âşık Sefil Mustafa, Arifiye Köy Eğitmenleri Tarihi, Uygarlığın Tuğlası Arifiye Köy Enstitüsü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir