Kalıcı Bir Makyaj İçin Beş İpucu

Kusursuz bir cilt (fondöten ve kapatıcı yardımıyla), çarpıcı bir dudak veya buğulu göz makyajını mükemmelleştirmiş olabilirsiniz, ancak bu mükemmel makyajın gün boyu yerinde kalmasını sağlamak başka bir mücadeledir.

Haber Merkezi / İşte gün boyu kalıcı bir makyaj elde etmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

Pürüzsüz bir yüzey oluşturun: İlk adım, makyajınızı uygulayacağınız temiz ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğunuzdan emin olun. Cilt tipinize uygun ürünlerle düzenli olarak peeling yapın ve cildinizi nemlendirin.

Ayrıca Alfa Hidroksi Asit (AHA) içeren peelingleri de deneyebilirsiniz. AHA’lar cildin doğal nem bariyerini korur ve dehidrasyona neden olmadan ölü cilt hücrelerinin dökülmesine yardımcı olur.

İyi bir astar hazırlayın: İyi bir astar, nemlendiricinizi kapatarak makyajınızın daha kolay devam etmesine yardımcı olur. Astar, makyajın cilt tarafından hızla emilmesini önlediğinden makyaj daha uzun süre kalıcı olur.

Doğru ürünleri kullanın: Fondöteninizin veya CC kreminizin bazının (ürün üzerindeki ilk dört veya beş bileşen arasında listelenmiştir), nemlendiricinizin ve astarınızın bazıyla eşleştiğinden emin olmanız önemlidir.

Bunun anlamı: Yağ bazlı bir nemlendiriciyi su bazlı bir fondötenle birlikte kullanmayın. Ürünler uyumlu değilse makyajınız asla tam olarak oturmayacaktır. Ayrıca, topaklanmayan ve pasta gibi görünmeyen kaliteli, uzun süre kalıcı makyaj ürünlerini tercih edin.

Gizli silahınız makyaj süngerleri: Eşit orana sahip bir taban elde etmek için sünger kullanın. Fondöteni biraz pudra ile sabitlemek için nemli sünger de kullanabilirsiniz.

Sabitleme spreyi ile kapatın: Görünümünüzü saatlerce sabit tutmak için ihtiyacınız olan tek şey hızlı bir spreydir. Makyajın taze kalması ve cildinizin zarar görmemesi için hafif, yağsız, dermatologlar tarafından test edilmiş bir sprey kullanın.

Uzman ipucu: Gün boyunca yüzünüze dokunmaya, lekeleri toplamaya veya gözlerinizi ovuşturmaya devam ederseniz bu adımların hiçbiri yardımcı olmayacaktır; o yüzden bunlardan tamamen kaçının!

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir