Kahvaltı İçin Bolonez, Malzemeleri, Hazırlanışı

Misafirleriniz, sevdikleriniz veya aileniz için iyi bir kahvaltı tarifi mi arıyorsunuz? Bu bolonez tarifi aradığınız tarif olabilir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

400-500 gr. dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 soğan, ince doğranmış
2-3 diş sarımsak, ince doğranmış
1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı fesleğen
2 kırmızı biber, tohumları çıkarılmış ve doğranmış
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

400 gr. doğranmış domates
1/4 su bardağı su balzamik sirke
1/3 çay kaşığı tuz

1/3 çay kaşığı karabiber
4 yumurta
4 dilim mantar
1/3 su bardağı maydanoz, kıyılmış
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Orta ateşte biraz yağ ısıtın ve soğanı ekleyin, karamelleşene kadar soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin. Kıymayı, kuru kekiği ve fesleğeni ekleyin ve kızarana kadar soteleyin, kırmızı biberi, maydanozu, mantarı, permasan peynirini ekleyin ve pişirin.

Salçayı ekleyin ve 1 dakika kadar daha soteleyin, ardından doğranmış domatesleri ekleyin ve yaklaşık 20 dakika hafif ateşte pişirin. Balzamik sirke ekleyin ve damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin. Bolonez karışımında dört oyuk oluşturun ve her oyuğa bir yumurta kırın. Orta ateşte, yumurtanın beyaz kısmı tamamen pişene kadar, sarı kısmı ise akma kıvamında olacak şekilde pişirin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir