Kadınlar Süper Lig’inde Şampiyon Galatasaray

Kadın Futbol Süper Ligi 30. hafta maçında Galatasaray ile ALG Spor, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Galatasaray, 2023-2024 Kadın Futbol Süper Lig Şampiyonu oldu.

Haber Merkezi / Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri, 21. dakikada Eda ve 90. dakikada Kipoyi kaydetti. Galatasaray, gelecek yıl Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Trabzonspor deplasmanına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediyesi GSK, rakibini 2-0 mağlup etti ve 69 puan toplayarak ligi ikinci sırada tamamladı. Adana İdmanyurduspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, rakibini 6-0 yendi ve 66 puanla üçüncü sırada yer aldı.

1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü’nü konuk eden Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı ise maçı 9-0 kazandı ve 59 puanla dördüncü sırayı aldı. Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kalan Beylerbeyi Spor Kulübü, 57 puanla beşinci oldu.

Ataşehir Belediye Spor deplasmanından 4-1’lik galibiyetle dönen Hakkarigücü Spor, 43 puanla ligi 8. sırada tamamladı. Fatih Vatan Spor, sahasında Gaziantep Asya Spor’u 3-2 yendi. Amed Sportif Faaliyetler ile Karadeniz Ereğli Belediye Spor, 2-2 berabere kaldı.

Düşenler ve çıkanlar

Ataşehir Belediye Spor, 1207 Antalyaspor Kulübü ve Adana İdmanyurduspor; Kadın Futbol Süper Ligi’ne geçen hafta veda etmişlerdi. Kadınlar 1. Ligi’nden Ünye Gücü Futbol Kulübü ve Bornova Spor ise gelecek yıl Kadın Futbol Süper Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi GSK’da forma giyen Armisa Kuç, attığı 24 golle sezonun Gol Kraliçesi oldu. Armisa Kuç’u Fenerbahçe’den 22 golle Yağmur Uraz, Hakkarigücü Spor’dan 19 golle Marie Gisele Divine Ngah Manga takip etti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir