Kabaklı Gnocchi, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir bir yemek tarifimi arıyorsunuz, kabak gnocchiyi denemelisiniz. Kabak gnocchi herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi /Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

500 gram kabak
150 gram un
1 yumurta
Tuz
Küçük bir hindistan cevizi
Rendelenmiş peynir

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce kabağı akar su altında iyice yıkayın soyun ve çok küçük parçalar olmayacak şekilde doğrayın. Ardından fırına uygun bir kaba alın, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ardından tamamen püre olana kadar ezin, çırpılmış yumurtayı ve unu ekleyin, iyice karıştırın veya yoğurun, hamur biraz yumuşak olsa da daha fazla un eklemeyin.

Ondan sonra hamuru ince bir silindir şekline getirin ve küçük parçalara ayırın, bol su ile bir tencerede pişirin. Hamur parçaları suyun yüzeyine çıktığında hazır olduğu anlamına gelir. Tencereyi ateşten alın ve süzün, bir tabağa aktarın.

Servis yapmadan önce üzerine biraz rendelenmiş peynir serpebilir veya dilediğiniz bir sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir