Jambonlu Taze Fasulye, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek tarifimi arıyorsunuz, jambonlu taze fasulyeyi deneyin. Jambonlu taze fasulye, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

500 gram taze fasulye
4 diş sarımsak
100 gram jambon
1 soğan
4 yumurta
Tuz ve yağ

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Ardından bir tavayı kısık ateşe koyun, biraz yağ ve hem soğanı hem de sarımsağı ekleyin, kahverengileşene kadar soteleyin.

Ardından taze fasulyeleri ekleyin ve karıştırın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Ondan sonra küçük parçalar halinde kestiğiniz jambonu ekleyin, karıştırın. Son olarak yumurtaları fasulyelerin üzerine dökün ve bir tutam tuz ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumurtaların pişmesini bekleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir