İtalyan Usulü Domates Soslu Köfte, Malzemeleri, Hazırlanışı

Tattığınız andan itibaren vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacak olan İtalyan usulü domates soslu köfte, aradığınız köfte tarifi olabilir. İtalyan usulü domates soslu köfte, Fırında Bol Sebzeli Tavuk, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir.

Haber Merkezi / Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Köfte için;

500 gr. dana kıyma
1 yumurta
2 su bardağı galeta unu
Bir avuç maydanoz, kıyılmış

Bir avuç fesleğen yaprağı, kıyılmış
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı biber

Domates sosu için;

1 soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
400 gr. doğranmış domates
1/2 bardak et suyu
1 küçük dal taze biberiye, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Önce sos, bir miktar zeytinyağını ısıtın, soğanı ve sarımsağı, yumuşayana kadar soteleyin. Ardından diğer sos malzemelerini ekleyin ve kaynatın. Isıyı biraz kısın ve sos kalınlaşana kadar en az 10 dakika boyunca kapağı açık olarak pişirin.

Sos pişerken köfte malzemelerini geniş bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. Karışımın çok sıvı olduğunu düşünüyorsanız, üzerine bir çorba kaşığı un serpin, bir tutam tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından köfteleri hazırlayın.

Büyük bir kızartma tavasında biraz zeytinyağı ısıtın. Köfteleri gruplar halinde damak zevkinize göre pişirin. Pişen köfteleri sıcak tutun. Köfteleri ve sosu birlikte servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir