İsviçre’yi Farklı Geçen Portekiz Çeyrek Finalde

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası son 16 turu karşılaşmasında Portekiz ile İsviçre, Lusail Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Meksikalı hakem Cesar Ramos’un yönettiği karşılaşmadan Portekiz 6-1 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Portekiz’e çeyrek finali getiren golleri 17, 51 ve 67. dakikalarda Ramos, 33. dakikada Pepe, 55. dakikada Guerreiro ve 90+2. dakikada Leao’dan geldi. İsviçre’nin tek golünü ise 58. dakikada Akanji attı.

Portekiz, çeyrek finalde İspanya’yı eleyen Fas ile karşılaşacak. Portekiz-Fas çeyrek final mücadelesi, 10 Aralık Cumartesi günü oynanacak.

Goller

17. dakikada topla ceza sahasında buluşan Ramos, sırtı kaleye dönükken bir anda çok sert bir şut çekti. Adeta iğne deliğinden geçen top ağlarla buluştu ve Portekiz 1-0 öne geçti. 33. dakikada sol kanattan yapılan ortaya İsviçre savunmasında Fabian Schar ters bir vuruşla topu kornere gönderdi. Korneri kullanan Bruno Fernandes’in ceza sahasına gönderdiği topa çok iyi yükselen Pepe kafayla vurdu ve skoru 2-0 yaptı!

51. dakikada gelişen Portekiz atağında Bruno Fernandes topu İsviçre ceza sahasına kadar getirdi ve sol kanattaki Felix’ verdi, genç yıldız sağ kanattaki Dalot ile oynadı ve Dalot’un çizgiye inerek yakın kale direğine doğru yerden yaptığı ortaya Goncalo Ramos dokundu ve skor 3-0 oldu.

55. dakikada kendi yarı sahasında topu alan Guerreiro önündeki Felix ile oynadı. Felix bekletmeden topu Ramos’a gönderdi ve Ramos ileriye çıkan Guerreiro’nun önüne topu yolladı ve tecrübeli sol bek skoru 4-0’a getirdi. 58. dakikada kullanılan köşe vuruşunda savunmadan çıkan Manuel Akanji topu filelere gönderdi: 4-1

67. dakikada hızlı atakla İsviçre savunmasını düzensiz yakalayan Portekiz’de Joao Felix’in derinlemesine pasında topu önünde bulan Goncalo Ramos, ceza sahasına girdi ve çaprazdan klas bir vuruşla skor 5-1’e geldi. Oyuna sonradan giren Milan’ın yıldız futbolcusu Rafael Leao, sol kanatta topla buluştu ve kaleye mükemmel bir şut çıkararak skoru 6-1’e getirdi.

Stat: Lusail

Hakemler: Cesar Ramos, Alberto Morin, Miguel Hernandez (Meksika)

Portekiz: Costa, Dalot, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro, William Carvalho, Otavio (Dk. 74 Vitinha), Bernardo Silva (Dk. 81 Ruben Neves), Bruno Fernandes (Dk. 87 Leao), Joao Felix (Dk. 74 Ronaldo), Ramos (Dk. 74 Horta)

İsviçre: Sommer, Fernandes, Akanji, Schar (Dk. 46 Eray Cömert), Rodriguez, Freuler (Dk. 54 Zakaria), Xhaka, Shaqiri, Sow (Dk. 54 Seferovic), Vargas (Dk. 66 Okafor), Embolo (Dk. 89 Jashari)

Goller: Dk. 17, 51 ve 67 Ramos, Dk. 33 Pepe, Dk. 55 Guerreiro, Dk. 90+2 Leao (Portekiz), Dk. 58 Akanji (İsviçre)

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir