İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu, Takımı Sahadan Çekti: Cezası Ne Olacak?

Trabzonspor karşısında 1-2 yenik düşmesinin ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya indi ve oyuncularını soyunma odasına gitmeleri için direktif verdi.

Haber Merkezi / İstanbulsporlu oyuncular maça devam etmek istese de Başkan Sarıalioğlu ikna olmadı.

İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Sarıalioğlu, çekilme kararının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı ve “Bedeli her ne olursa olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Futbol Müsabaka Talimatı’na göre, maçın hükmen Trabzonspor lehine hükmen galibiyet ilan edilmesi ve İstanbulspor’un puanının silinmesi gerekiyor.

Süper Lig’in 17. haftasında İstanbulspor ile Trabzonspor, karşı karşıya geldi. Konuk takım Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu’nun golüyle öne geçti. Gol sonrasında İstanbulspor’un penaltı itirazları oldu, ancak VAR’da incelenen pozisyonun ardından hakem Ali Şansalan gol kararı verdi.

Karara isyan eden İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul yapıldığını belirtti. 73. dakikada maç durdu, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu sahaya indi ve takımı sahadan çekti.

İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Sarıalioğlu, çekilme kararının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı ve “Bedeli her ne olursa olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Futbol Müsabaka Talimatı’na göre, maçın hükmen Trabzonspor lehine hükmen galibiyet ilan edilmesi ve İstanbulspor’un puanının silinmesi gerekiyor. Talimatın ilgili maddesi şöyle:

“Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.

Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.”

Ligde 15 maç sonunda 8 puanla son sırada yer alıyor. Bu maçın ardından 3 puan silme cezası verilirse, sarı-siyahlı ekibin ligde kalma ihtimali biraz daha azalacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, yarıda kalan İstanbulspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Avcı, “Bugün oyuna giremeyeceğiz. Değişik bir gün yaşanıyor. Futbol adına üzücü. Bundan sonra futbol federasyonunun vereceği karar. Geçenlerde de söyledim, futbolun içindeki olaylarla ilgili, oyunun içi ile ilgili kafa yordum. Bundan sonra da böyle yapacağım. Çünkü benim yapabileceğim bir şey yok.” dedi.

Avcı ayrıca, “Birbirimize karşı saygıyı tekrar yakalayabilirsek birçok şeyi değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Çok üzücü bir gün. Bunun içinde bulundum. TFF bir karar verecek. Ben oyunun içinde kalacağım. Sakin kalmak lazım. Sadece üzüntülüyüm. Bundan sonraki kararı bekleyeceğiz” sözlerini sarf etti.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, “Ecmel Bey’in daha önce bildirdiği hakemlerle ilgili şikayeti vardı. Bugün öyle bir pozisyon gelişti. Bana da dönüp, ‘Hakkını helal et, sizinle alakalı değil, ben artık yapılanları kaldıramıyorum’ şeklinde bir şey söyledi” yorumunu yaptı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir