Isparta: Başpınar Tabiat Parkı

Başpınar Tabiat Parkı; Isparta’nın Aksu İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Tabiat Parkı, 3950 dekar alanı kapsamaktadır.

Tabiat Parkı’nda; Karaçam, Saçlı Meşe, Titrek kavak, Ardıç ağaçlarının oluşturduğu ormanlık alanlarda az sayıda da olsa; Ihlamur, Dişbudak, Çınar ve Sedir ağaçları bulunmaktadır.

Tabiat Parkı’nda; Yaban Domuzu, Yaban Keçisi, Kurt, Tilki, Çakal, Sincap,  Yabani Tavşan, Kaya Sansarı, Porsuk, Gelincik, Kirpi, Köstebek , Kaplumbağa, ender de olsa Vaşak türü hayvanlara; Yarasa, Derekuşu, Baykuş, Ağaçkakan, Guguk,  Kerkenez, Çobanaldatan, Öter Ardıç, Ökse Ardıcı, Karatavuk, Kaya Güvercini, Üveyik, Tahtalı, Sığırcık, Kınalı Keklik, Çulluk, Leş kargası, Gök Kuzgun, Alakarga, Kaya Kartalı, Şahin, Sarı Kuyruksallayan,  Akkuyruksallayan  ve Bülbül kuşları; ilkbaharda gelip sonbaharda giden Leylek, Kara Leylek ve Kırlangıç gibi göçmen kuşları yörenin yaban hayatı olarak öne çıkmaktadır. Sürüngenlerden; Tosbağa, Benekli Kertenkele, Toros Yılanı, Amfibilerden ise  Gece Kurbağası rastlanılan türlerdir.

Tabiat Parkı sınırlarında üç adet pınar bulunmakta ve Tabiat Parkı’na adını veren Başpınar en önemli pınardır. Yaşlı karaçam ve ardıç ormanları ve üstün tabii manzara seyri  kaynak değerleridir.

Tabiat Parkı’nda; Yaylacılık, kampçılık, yüzme, dinlenme, piknik imkânları bulunmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir