İngiliz Çöreği, Malzemeleri, Hazırlanışı

Kahvaltı için sevdiklerinize çörek tarifi mi arıyorsunuz? Öyleyse yapımı o kadar zor olmayan çörek tarifimizi, verilen adımları takip ederek sevdikleriniz için yapın!

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1,5 çay kaşığı kuru maya
1/4 bardak şeker
1,5 bardak ılık su (36 °C)
3 bardak birinci sınıf un
0,5 çay kaşığı kabartma tozu
0,5 çay kaşığı ince tuz
0,5 bardak tereyağı, parçalar halinde kesilmiş
1 bardak kesilmiş süt

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce mayayı ve bir tutam şekeri birlikte suda eritin ve diğer malzemeleri hazırlarken bir kenara koyun. Ardından unu, kalan şekeri, kabartma tozunu, tereyağını ve tuzu genişçe bir kaseye ekleyin. Ondan sonra mayayı kesilmiş sütün içine dökün, kaseye ekleyin. Ardından hamuru iyice yoğurun, streç filme sarın ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin.

Ertesi gün ilk önce, fırını 220 derecede ısıtın. Hamur yapışkan olacağından çalışma yüzeyinize bolca un serpin. Ardından hamuru 1 cm kalınlığında açın, ikiye katlayın ve hafifçe bastırın. Ondan sonra 5 cm çapında yuvarlak bir kalıp kullanarak çörekleri kesin ve pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.

Çörekleri fırına verin ve altın kahverengi olana kadar 10-12 dakika pişirin. Çörekleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir