HEDEP’li Hatimoğulları: Her Yerde Kazanmak Üzere Yola Çıkıyoruz

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, “Biz her yerde kazanmak üzere yola çıkıyoruz” dedi ve ekledi:

“Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsin ki onlara oradan ekmek çıkmaz. O kayyımları söküp atacağız. Kayyımlara karşı koruma kalkanı oluşturacağız, o topraklar kayyımın değil, bizim toprağımız. Alın terimizi kayyıma teslim etmeyiz.”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tülay Hatimoğulları Oruç’un açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Coğrafyamızda yaşanan sorunlar bitmiyor. İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Her gün 200 çocuk hayatını kaybediyor. Bu savaşı durdurmalıyız diyoruz. Ama bu konuda asıl yaptırım gücüne sahip olanlar sadece timsah gözyaşı dökmeye devam ediyorlar.

Bizler çağrımızı yineliyoruz. Türkiye’deki bütün güçlerle birlikte diyoruz ki; Gelin başta mazlum Filisitn halkı olmak üzere, bölgedeki Kürt sorunu dahil olmak üzere hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Coğrafyamızda hiçbir insanın yaşamını kaybetmemesi için gelin hep birlikte Orta Doğu’da barış ağacını tekrar dikelim.

Rezerv alan ilanı, ilk olarak pilot bölge Antakya seçildi. Yaklaşık 50 bin insanın yaşam alanına denk geliyor. Depremzede ikinci şoku bununla yaşadı. Deprem evlerimizi başımıza yıktı ama bu haber bir kere daha oradaki halkın başına konteynerlarını, çadırlarını yıktı. Bu uygulama tam anlamıyla toprağa da kayyım atama uygulamasıdır. İlla rezerv alan ilan etmek istiyorsan ey Erdoğan, önce sarayı rezerv alan ilan et.

“Bu iktidar insan kanı üzerinden kâr elde etmekte beis görmüyor”

Biraz itibarından vazgeç ve insanların yaşam alanlarının nasıl kurulması gerektiğine bir bak. Antakya, Maraş ‘rezerv alanla’ peşkeş çekilecek. ‘Deprem var’ korkusuyla rezerv alanı hayata geçirdiler. Erdoğan, kendi sermayesine peşkeş çekmek üzere depremzedenin kanı üzerinden para kazanmayı da helal gören bir anlayış içinde. Bu ‘rezerv planı’ da bu anlama gelmektedir. Bu iktidar insan kanı üzerinden kâr elde etmekte beis görmüyor.

Biz Susurluk’ta sadece fragman izlemişiz. Asıl film şimdi oynuyor. Bankalardan çaldıkları her kuruşu siz ödüyorsunuz, biz ödüyoruz, asgari ücretli ödüyor. AKP Genel Başkanı kalkmış diyor ki asgari ücrete tek zamla bu işi hallediyoruz. Ayakkabı kutularında dolar saklayan değil de, ayakkabı kutularının imalatında çalışan bir kişi olsaydın asgari ücretle dört kişilik ailene nasıl bakacağını çık da Türkiye halklarına anlat.

MYK toplantısında, batıda da aday başvurularımızı hızlandırma kararımızı açıkladık. Biz her yerde kazanmak üzere yola çıkıyoruz. Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsin ki onlara oradan ekmek çıkmaz. O kayyımları söküp atacağız. Kayyımlara karşı koruma kalkanı oluşturacağız, o topraklar kayyımın değil, bizim toprağımız. Alın terimizi kayyıma teslim etmeyiz. Bizim olanı geri alacağız, kendimizi, kentimizi yönetmek üzere yola çıkmış durumdayız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir