Hasan Arat, Beşiktaş’ın 35. Başkanı

Hasan Arat, BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda rakibi Serdal Adalı’yı geride bırakarak Beşiktaş’ın 35. Başkanı seçildi.

Haber Merkezi/ Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı’ya 16. sandıkta 442’ye 234, 17. sandıkta 370’e 293, 19. sandıkta 324’e 192, 20. sandıkta 348’e 182 ve 21. sandıkta 294’e 211 üstünlük kurdu.

Toplam 21 sandıkta da Serdal Adalı’yı geçen ve kullanılan oyların 7 bin 271’ini alan Hasan Arat, başkanlığa seçildi. Arat, siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı oldu.

Hasan Arat, başkanlığa seçilmesinin ardından büyük sevinç yaşadı. Arat, yönetim kurulu üyeleriyle salonda bulunan kongre üyelerini selamladı ve tebrikleri kabul etti.

Serdal Adalı ise 4 bin 557 oy aldı.

Hasan Arat, teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, Beşiktaşımızın şehitlerini, gazilerini ve Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı saygıyla rahmetle minnetle anıyorum.

Her zaman yanımda olan kıymetli eşime, canım kızıma, canım oğluma teşekkür ederim. Çıktığımız yolda beni yalnız bırakmayan Kongre Üyelerimize, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, iş insanlarımıza, taraftarlarımıza ve yönetim kurulumdaki arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Kongremize gelemeyen ve buraya gelerek oy veren üyelerimize teşekkür ederim. Serdal Adalı benim kardeşimdir, öyle de kalacaktır. Serdal Adalı büyük Beşiktaşlıdır. Bunu herkes böyle bilmeli.

Herkese kollarımızı açıyoruz. Hep birlikte büyük Beşiktaş’ı oluşturacağız. Beşiktaş size daha yakın olacak. Çocuklarımız Beşiktaşlı olmaktan gurur ve heyecan duyacaklar. Daha fazla kadın kongre üyemiz ve taraftarımız olacak.

46 yıl önce girdiğim Beşiktaş camiasında hayal kuruyordum. Formam buradaki müzede duruyor. Seba’nın ikinci başkanıydım. Allah, şanlı Beşiktaş’a başkan olmayı nasip etti. Hayallerinizi ertelemeyin. Hedefleriniz olsun. Bu hedefler için dürüstçe çalışın. Çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.

Büyük Beşiktaş’ın mensupları olarak Atamızın huzuruna Anıtkabir’e gideceğiz. Bana bu onuru yaşatan canım Türkiye’me ve canım Beşiktaş’ıma teşekkür ederim. Yolumuz açık, şansımız bol olsun.”

Hasan Arat kimdir?

1959 yılında Adana’da dünyaya gelen Hasan Arat, liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Hasan Arat, yedi yıl boyunca profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor’da başladıktan sonra 1977’de transfer olduğu Beşiktaş’ta beş yıl forma giydi. Arat, 1996 yılında  Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından “Yılın İş Adamı” ödülüne layık görüldü.

Arat, 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde, Süleyman Seba başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkanlık görevinde bulundu. İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’na aday olması sürecini yönetti.

İstanbul’un beşinci olimpiyat adaylığı olan bu süreçte şehrin finale kalması ve gösterilen başarının ardından Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı, Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) İcra Kurulu Üyesi, Uluslararası Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Pazarlama ve Yeni Finans Kaynakları Komisyonu Üyesi ve Uluslarası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Finans ve Pazarlama Komisyonu Üyesi ve 2020 Olimpiyat İhale Prosedürü Çalışma Grubunun dokuz üyesinden biri olarak seçilerek uluslararası tanınırlığı olan bir spor yöneticisi haline geldi.

Temmuz 2019’da Polonya’nın Malopolska bölgesinde ve Krakow’da düzenlenecek 2023 Avrupa Oyunları için EOC tarafından Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak seçildi ve 2023 Avrupa Oyunları’nın başarı ile tamamlanması nedeniyle fahri vatandaşlık unvanı aldı. Kasım 2019’da Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu’na kabul edilen Hasan Arat, bu kurumda İcra Kurulu Risk Komitesi Başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor.

Hasan Arat, çok yönlü bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi olan Novo Invest’in ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Londra ve İstanbul merkezli bir kurumsal finansman ve birleşme&satın alma danışmanlık firması olan Dome Group’un kurucusu ve ortağı, Türkiye ve dünya lüks moda dünyasının önemli kuruluşlarından Beymen Group’un ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

Arat, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNTWO) Bağlı Üyeler Kurulu Başkan Yardımcılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştur. Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun (IAF) eski başkanı ve mevcut Yürütme Konseyi Üyesidir. Aynı zamanda Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) Mütevelli Heyeti Üyesi ve Haydarpaşa Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir