Haluk Özkan Kimdir? Hayatı, Albümleri

1965 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Haluk Özkan, ilk öğrenimini Kayseri’de, orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Bir dönem İzmir İktisat Fakültesine devam eden Özkan, İstanbul devlet opera ve şan bölümüne birincilikle girdi.

Akademi Hayat Sinema Televizyon da Sinema bölümünde öğrenim görmüş olan Özkan, bir dönem, İzmir Büyük Şehir Belediye’sinde sanat danışmalığı görevinde de bulundu. Haluk Özkan, konservatuvar eğitimi aldığı yıllarda Ergüder Yoldaş, Sezer Bağcan Ve Niyafu Tayson’la çalışmış ve yine ilk albümü Vira Bismillah’ı Ergüder Yoldaş’ın aranjeleriyle yayınladı. Özkan, birçok film, tiyatro müzikleri yazmanın yanı sıra; TRT de yeşil miras adlı 13 bölümlük dizide başrol oynamış, uzun metrajlı filmlerde de oyunculuk yaptı.

Haluk Özkan, Selahattin Taşdöven’le Münir Özkul Sahnesi’nde, Aziz Nesin’in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz oyununda 5 farklı karakteri canlandırdı. 12 Eylül darbesinde 14 yaşında hapis yatan Özkan hapiste işkence gören sanatçılardandır. Haluk Özkan, 1994 senesinde Yaptığı Deli Sevda adlı albümü ile Alevi Semahlarına, deyişlerine ve halk müziğine çağdaş ve farklı bir yorum getirerek günümüzde de bu alanda müzik yapan birçok sanatçıya öncülük etti.

Türkiye’de ve yurt dışında yüzlerce konser gerçekleştiren sanatçı, uzun metrajlı filmlere yazdığı müziklerin yanı sıra birçok kurumun, kurumsal müziklerini cıngıl ve reklam müziklerini besteleyen Haluk Özkan, birçok gazete ve dergide köşe yazarlığının yanı sıra röportajları yayınlandı. Yayınlanan birçok klibinin yönetmenliğini yapan Haluk Özkan en son 13. albümü Yola Zararsın 2016 senesinde yayınlandı. Senaryosu Haluk Özkan’a ait olan Uyanış Filmi Haluk Özkan’ın ilk yönetmenlik deneyimi oldu.

57 Alay filminin müziklerinin kompozitörlüğünü ve yönetmenliğini üslenen Özkan için senaryosunu Haldun Çubukçunun yazdığı 57.Alay filmi Çekmeyi planladığı ikinci filmi oldu. 2017 senesinde senaryosu, müzikleri ve yönetmenliğini yaptığı Oto Lastik adlı kısa filmini yayınlayan Haluk Özkan, bir kangal köpeğinin hayat hikâyesinin anlatıldığı Hayata Tutunmak Paşanın Hikayesi 9 bölümlük bir belgesel çekti. Haluk Özkan, 2021 senesinde Tarihi İzmir Sinagogları adı altında bir ikinci belgesel çalışmasını gerçekleştirerek Türkiye’ye tarihi bir doküman kazandırdı.

Haluk Özkan, yine 2021 senesinde Bizim Yunus adlı Yunus Emre’nin hayatının ve eserlerinin işlendiği belgeselini yayınladı. Haluk Özkan’ın bu güne kadar yaptığı ve yayınlanan 23 albümü vardır. 2022 senesinde Haluk Özkan Projects müzik ve film Yapım şirketini açan sanatçı, kendi kurduğu yapım şirketinden; kendisine ait 10 Albümün yanı sıra birçok sanatçıya Aykut Aslan, Ayhan Kökoğlu , Grup Araz, Hazal gibi güçlü yorumculara albüm çalışması gerçekleştirerek yayınladı. Haluk Özkan en son 2022 yılında Haluk Özkan Soundtracks başlığı adı altın da, 64 besteden ve farklı konseptlerde olan, 10 albümüm piyasaya sürdü. Albümler Haluk Özkan Projects etiketiyle yayımlandı.

Haluk Özkan’ın albümleri: Vira Bismillah, Dost Dost ille Kavga, İdam Gecesi, Büyük Firar, Deli Sevda, Yalan Dünya
Eyvah, Ateşlere Yürüyorum, Mutlu Aşk Yoktur, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Özel Single, Yıkılma, Memleket ve Sevdaya Dair, Teskeremden Evvel Vurdular Beni Özel Single, Beton Duvar, Yola Zararsın, Yunusca,

Haluk Özkan Soundtracks Vol. 1 ( 57th Regiment ), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 2 ( Occupation ), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 3 ( That’s Life ), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 4 ( Four Walls Of Loneliness ), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 5 ( HoldOnToLife’s ), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 6 ( Lodestar), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 7 ( My Love Balack Sae), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 8 ( Open Doors), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 9 ( The Voice Of The Night), Haluk Özkan Soundtracks Vol. 10 ( Historical Synagogues ).

Haluk Özkan’ın belgeselleri: Tarihi İzmir Sinagogları, Bizim Yunus, Hayata Tutunmak Paşanın Hikayesi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir