Güney Kore’deki Sel Felaketinde Can Kaybı 14’e Yükseldi

Doğu Asya ülkesi Güney Kore’de, başkent Seul ve çevre bölgelerinde etkili olan yağış ve sellerde ölü sayısı artıyor. Güney Kore’nin Yonhap haber ajansının aktardığına göre, 8 Ağustos’tan bu yana etkili olan aşırı yağış, su baskını ve sellerde yaşamını yitirenlerin sayısı itibariyle 14’e yükseldi.

Hafta başından bu yana süren şiddetli yağış nedeniyle çoğu Seul’de olmak üzere binlerce ev de su altında kalmış durumda.

Güney Kore’nin Felaket ve Güvenlik Önlemleri Merkez Karargahı (CDSCH) verilerine göre, sekizi Seul’de, dördü Gyeonggi eyaletinde ve ikisi Gangwon eyaletinde olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti.

CDSCH, beş kişiden hala haber alınamadığını belirtti.

Sel nedeniyle ülke genelinde yaklaşık 7 bin 200 kişi tahliye edildi.

Bodrum kattaki konutlar kullanılmayacak

Yaklaşık bir haftadır aşırı yağış ve sellerin can ve mal kayıplarına yol açtığı ülkede üç kişinin de yaşadıkları bodrum katlarındaki dairelerde yaşamını yitirmesi Güney Koreli yetkilileri harekete geçirmişti.

Ani su baskınları sonucu yaşanan bu ölümlerin ardından yetkililer, bu haftadan itibaren bodrum katlarının daire olarak kullanılmasına izin verilmeyeceğini ve mevcut dairelerin dönüştürüleceğini açıkladı.

Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon, Yonhap’a yaptığı açıklamada, bu dairelerde yaşamanın tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Başkent Seul’de genellikle düşük gelirli ailelerin yaşadığı ufak, karanlık bodrum katları, Güney Kore yapımı “Parazit” (Parasite) filmi ile dikkati çekmiş, uluslararası düzeyde farkındalık oluşturmuştu.

Oscar ödüllü filmin başarısının ardından kent yetkilileri, bodrum katta yaşayan bin 500 hanenin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için finansal destek sağlayacağını açıklamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir