Güney Kore Köpek Etini Yasaklıyor: Meclis Yasayı Kabul Etti

Güney Kore Meclisi, 2027 yılından sonra köpek eti yenilmesi yasaklayan kanunu onayladı. Söz konusu tarihten sonra, yasayı ihlal edenlere 3 yıl hapis cezası ile 30 milyon won (22 bin 900 dolar) para cezası verilebilecek.

300 sandalyeli Ulusal Meclis’te yapılan oylamada 208 milletvekilinin yasa tasarısı lehinde oy kullandığı öğrenildi.

Meclisten geçen yasa tasarısı, Kabine Konseyi’nin onayı ve Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından imzalandıktan sonra resmen yürürlüğe girmiş olacak ancak bu adımlara formalite gözüyle bakılıyor.

Hayvanseverliğiyle bilinen ve çok sayıda köpek ve kedisi olan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol döneminde köpek eti tüketiminin yasaklanması yönünde hükümete çağrılar artmıştı. First Lady Kim Keon Hee de kamuoyunda yaptığı açıklamalarda köpek eti tüketimini eleştirmişti.

Hayvanlara insancıl muameleyi savunan Humane Society International örgütüne göre Asya’da her yıl kesilen 30 milyon köpek, Güney Kore dışında, Çin, Vietnam, Endonezya ve Kuzey Kore’de de yeniyor.

Örgüte göre, Asya’daki kadar olmasa da, köpek eti dünya çapında Gana, Kamerun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijerya, Kuzey Hindistan ve listedeki tek Avrupa ülkesi olan İsviçre’nin bazı kırsal bölgelerinde de yeniyor.

Köpek eti tüketimi, insanda domuz etinde de denk gelinen trişinella hastalığı, kolera ve kuduz salgınlarıyla ilişkilendiriliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir