Giresun: Koçkayası Tabiat Parkı

Koçkayası Tabiat Parkı; Giresun’un Dereli İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Tabiat Parkı, 350,80 hektar alana sahiptir.

Koçkayası Tabiat Parkı; Giresun’a 65 km., Dereli’ye 30 km mesafede olup, sahaya ulaşım 65 km asfalt yolla sağlanmaktadır.

IUCN kategorisine göre nadir ve nesli tehlike altında bulunan türler bulunmamakla birlikte 1 adet endemik tür bulunmaktadır. Koçkayası Tabiat Parkı’nda 64 farklı familyaya ait 136 tür vardır.

Tabiat Parkı’nın fauna yapısı genel olarak çevresiyle beraber ele alındığında zengin bir omurgalı tür topluluğuna sahip olduğu görülür.

Bu bölgede, yapılan habitat çalışmaları ve literatür kayıtları dikkate alındığında 4 familyaya ait 6 ikiyaşamlı, 6 familyaya ait 14 sürüngen , 39 familyaya ait 104 kuş türü ve 16 familyaya ait 36 memeli türü olamak üzere, toplam olarak 160 tür omurgalının yayılış gösterdiği söylenebilir. Ayrıca balıklardan 3 takım,4 familyaya ait 6 tür yayılış göstermektedir.

Tabiat Parkı’nın ortasından menderes şeklinde Kara dere geçmekte ayrı güzellik sağlamaktadır. Bu derenin orta mevkiinde, çoğu kaybolmuş Karadere Mezarlığı bulunmaktadır. Bu derenin batısında Ladin ve Göknar ağaçlarından oluşan orman ekosistemi bulunmakta olup içinde patika yollar geçmekte, ormanda gezinti yapılabilmektedir.

Koçkayası Tabiat Parkı; Orman, kaya, su ekosistem özellikleri sebebiyle yüksek rekreasyonel potansiyeli mevcuttur.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir