Gaziantep: Şeyh Fethullah Türbesi

Şeyh Fethullah Türbesi; Gaziantep’in Şahinbey İlçesi, Kepenek Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Şeyh Fethullah Külliyesi içerisindedir. Şeyh Fethullah Külliyesi; cami, tekke, medrese, hamam ve kastelden müteşekkildir.

Şeyh Fethullah’ın türbesi caminin güney yanındaki hazirede, mihrap kısmının bulunduğu çıkıntının doğu, diğer bölümün güney duvarlarının birleştiği köşede olup üstü açık bir mezardır.

Türbenin bulunduğu hazireye Şıh Ocağı denir. Külliye 1563 yılında yapılmıştır. Külliye’nin bahçesinde Antep Savunmasında şehit düşen Karayılan ve bir çok şehidin mezarı bulunmaktadır.

Şeyh Fethullah Gaziantep Evliyaları içinde halkın vicdanına en çok hükmeden ve kerametleri en yaygın şekilde anlatılan büyüklerden birisidir. Kendi adına yaptırdığı cami ve külliye Gaziantep’in mukaddes köşelerindendir.

Şeyh Fethullah I. Halife Hz. Ebubekir’in soyundandır . Şeyh Fethullah’ın himmeti ve Allah’ın yardımıyla cami ve hamamda her türlü derdin devası bulunduğuna inanılır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir