Gazeteci Güngör Arslan Silahlı Saldırıda Öldürüldü

Kocaeli Ses gazetesinin sahibi ve yazı işleri müdürü olan Güngör Arslan, ofisinde silahlı saldırıya uğradı. Ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan Arslan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bölgede inceleme yapan polis, olay yerinden kaçan bir şüpheliyi yakaladı.

Valilik ise “Olayı gerçekleştirdiği anlaşılan R.Ö. isimli şahıs, suç aleti tabancayla emniyet birimlerimizce gözaltına alınmış olup, bu menfur saldırının aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatılmıştır. Basın mensubu Güngör Arslan’a yönelik gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” açıklaması yaptı. Valilik cinayetle ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğü bilgisini verdi.

Gazeteciler Cemiyeti saldırıyı kınadı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) saldırı sonrası yatığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Ses Kocaeli haber sitesi sahibi Güngör Arslan, ofisinde silahlı saldırıya uğramıştır. Bilinci kapalı olan ve entübe edilen Arslan’a yapılan bu saldırıyı kınıyor, kendisine acil şifalar diliyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin en kısa sürede yakalanmasını temenni ediyoruz” dedi.

RSF: Türkiye gazeteciler için güvenli bir ülke olmaktan çıktı

Saldırı sonrası bir açıklama da Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’ndan geldi. Önderoğlu “Güngör Arslan’ın bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini büyük üzüntüyle öğrendik. Saldırıyı lanetliyoruz. Saldırı nedeninin ortaya çıkarılması ve tüm sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Geçen yıl da Bursa’da radyocu Hazım Özsu yorumlarını beğenmeyen bir dinleyicisince öldürülmüştü. Güngör Arslan’ın canı mesleği nedeniyle alındıysa bu, yıllardır estirilen düşmansı havada, Türkiye’nin artık gazeteciler için güvenli bir ülke olmaktan çıktığını gösterir” dedi.

Son yazısında belediye başkanını eleştirmişti

Güngör Arslan dün yayınlanan son yazısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kent Konut’un Kartepe’de yapacağı 502 konutluk Sağlık Kent işini yakın dostu Haldız İnşaat’a verdiğini yazmıştı.

Arslan yazısında “Haldız’ın içine düştüğü ekonomik krizden kurtarmak için her şeyi göze alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Konut’u işi Haldız İnşaat’a verdi” demişti. Arslan “Bu iddialara cevap vermek zorunda Tahir Büyükakın” diye yazmıştı.

Şantajdan 6 ay yattı

Arslan, 21 Mart 2021’de tehdit ve şantaj iddiasıyla Gündem Kocaeli Gazetesi sahibi Ümit Rende ile birlikte gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı. 188 gün cezaevinde kalan Arslan Kocaeli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti. Güngör Arslan, daha önce de benzer suçlamalar ve şikayetlerle gözaltına alınmıştı.

Arslan sahibi olduğu Bizim Kocaeli Gazetesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılmasının ardından FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınmış, yargılama sonrasında beraat etmiş ancak gazetesine ve mal varlığına el konulmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir