Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Hedefimiz Üç Kulvarda Başarılı Olmak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek ve ligdeki şampiyonluk ve Türkiye Kupası. Bu sene çok zor olacak. 20 takımlı bir lig ve Avrupa maçlarıyla birlikte maç sayısı geçen seneye göre çok daha fazla olacak.  Bu anlamda kadromuzu güçlü bir şekilde kurmak istiyoruz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Hedefimiz Galatasaray’ın başarısını üstüne koyarak daha oyun ve skor olarak daha iyisine çıkarabilmek. Oyuncularıma güveniyorum. İnşallah yine önemli ve iyi bir kadro oluşturacağız. Başkanımız, Yönetim Kurulumuz, Erden Bey bununla ilgili çalışmalarına devam ediyor. İsteklerimiz doğrultusunda iyi bir kadro kuracağız. Ligde ve Avrupa’da zorlu rakiplerimiz olacak. Hedefimiz üç kulvarda başarılı olabilmek.”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Buruk’un açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Çok hızlı bir şekilde başladık. Şampiyonluk kutlamaları çok kısa sürdü. Dün gibi hatırlıyoruz. Şampiyonlar Ligi hedefi antrenmanlara başladığımız ilk günden itibaren bizim için en büyük motivasyon. Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi ile başlayacağız. Bu hem benim için hem de takımım için büyük bir motivasyon. Şampiyonluğun keyfini ve mutluluğunu hala yaşıyoruz. Şampiyonluğun özgüveni hala üzerimizde. Şampiyon olacağımızı söylemiştik ve sezon sonunda bunu yakaladık.”

Şimdiki hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek ve ligdeki şampiyonluk ve Türkiye Kupası. Bu sene çok zor olacak. 20 takımlı bir lig ve Avrupa maçlarıyla birlikte maç sayısı geçen seneye göre çok daha fazla olacak. Bu anlamda kadromuzu güçlü bir şekilde kurmak istiyoruz. Hedefimiz Galatasaray’ın başarısını üstüne koyarak daha oyun ve skor olarak daha iyisine çıkarabilmek. Oyuncularıma güveniyorum. İnşallah yine önemli ve iyi bir kadro oluşturacağız. Başkanımız, Yönetim Kurulumuz, Erden Bey bununla ilgili çalışmalarına devam ediyor. İsteklerimiz doğrultusunda iyi bir kadro kuracağız. Ligde ve Avrupa’da zorlu rakiplerimiz olacak. Hedefimiz üç kulvarda başarılı olabilmek.

“Sabırlı olacağız”

Geçen seneki kadromuzu büyük ölçüde koruyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Kiralık oyuncularımız geri döndü. Onlar la ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Ayrılan arkadaşlarımız oldu. Galatasaray yine güçlü bir kadroyla kapma başladı ve devam edecek. Net olarak transferlerin ne zaman biteceğini söylemek zor. Takımımızın kadrosuna güveniyoruz. Başkanımızın ve Erden Bey’in yoğun bir çabası var. Bir an önce istediğimiz oyuncuları takıma katmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bizi mutlu eden, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir şey. Bazen sabır gerekiyor. Sabırlı olacağız. Sonucunda Galatasaray’ın iyi oyuncularının ve kadrosunun olduğu bir sezona hazırlanacağız.

İlk maçımız 1 Temmuz’da. 25 Temmuz’a en sıkı şekilde hazırlanmak istiyoruz. Transferlerimizin o tarihe kadar takıma katılmasını istiyoruz. Dediğim gibi transferde zor bir dönem. Oyuncu getirmek, takımlarla anlaşabilmek biraz daha zor. Suudi Arabistan takımlarının transfer kararları, yaptıkları transferler birçok dengeyi bozuyor. Bozacak. Daha sabırlı olmamız gereken bir sene olabilir.

Rashica ile kulübü ile görüşmelerimiz sürüyor. Onun da isteği bizimle beraber olmak. İletişim içindeyiz. Kulübü ile de görüşmeler sürüyor. O da bir süreç. Rashica ile ilgili isteğimiz devam ediyor. Kulüpler arasındaki anlaşmalar ve rakamlar önemli. Hem biz hem de Rashica istiyor. İki taraf da her türlü fedakarlığı doğru şekilde yapacaktır.

Bütün oyuncularımız değerli. Hepsini bu kadro içinde değerlendirmek istiyoruz. Hazırlık maçlarında oyuncularımızı göreceğiz. Çok önemli hazırlık maçları oynayacağız. Yarın bir maçımız var. Bu maçlarda en kısa zamanda form tutmamız gerekiyor. Çok romantik düşünmeyeceğiz. Hedefe yönelik, bizi eleme turuna hazırlayacak şekilde bu maçları oynamaya çalışacağız. Oyuncularımıza teklifler gelebilir. Bu teklifleri değerlendireceğiz.

Bugün Nelsson ve Sacha idmana çıkıyor. Hedefimiz tüm oyuncularımızı elimizde tutabilmek. Oyuncularımızla herhangi bir problem yok. Bizimle başlayacaklar. Birinci Ön Eleme maçında da bizimle olacaklar. Devamında bir süreç var. Kafalarında büyük bir soru işaretiyle gelmediler. Bizimle devam edecekler. Tabii ki ilerleyen günde teklif gelebilir. Kulübe yüksek teklifler gelebilir ve oyuncularla ilgili gelişmeler olabilir. Bunlara karşı her türlü hazırlığımız var. Benim amacım savunma kurgumuzu çok fazla bozmadan bu oyuncu grubuyla devam etmek.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir