Galatasaray Başkanı Özbek: Önümüzdeki Günler, Daha Da Gerginleşecek

Süper Kupa maçının ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Üzülerek söylüyorum, böyle bir durumu beklemiyorduk. Şanlıurfa’daki taraftarlara derbi izletmektense acayip saçmasapan şeyler yaşadık” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Çok önemli bir kupa bu, 100. yıl kupası. Bu derbiyi seyrettirmenin keyfi varken, hiç beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık. Bu maçın geliri depremzedelere yardım olarak gidecekti. Bir taraf dolu, diğer taraf boş. Ben çok üzüldüm. Dünyaya rezil olduk. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin misyonu bunların ötesinde. U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Bu çocukları niye alet ediyorsunuz kendi amaçlarınıza?”

Özbek, açıklamasının devamında, “Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Bu şekle getirmenin kime faydası oldu? Önümüzdeki günler, daha da gerginleşecek. Ben bu gerginliğin bitmesi taraftarıyım. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. İnsanların bir sefer daha düşünmesini isterim. Hiç güzel olmadı” ifadelerini kullandı.

Süper Kupa Finali’nde Galatasaray ile Fenerbahçe Şanlıurfa’da karşı karşıya geldi. Hakem Volkan Bayarslan’ın yönettiği karşılaşmanın 2. dakikasında Fenerbahçe, sahadan çekildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dursun Aydın Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

“2023 senesi Türkiye Süper Kupası Finali oynadık. İki takım sahaya çıktı; fakat üzülerek söylüyorum böyle bir pozisyonu, böyle bir durumu beklemiyordum. Burada güzel Şanlıurfa’ya geldik. Urfa’nın güzel insanlarına Fenerbahçe – Galatasaray derbisini seyrettirmenin keyfini yaşamaktansa böyle acayip, saçma sapan, hiç aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık. Bir sürü şeyler söylediler… Bunların hepsi akıl tutulması. Neticede bu bir maç, bir final maçı. Türkiye’nin kupası ve çok önemli…

Şanlıurfa gibi güzel bir şehirde, buranın çocuklarına, buranın insanlarına bu derbiyi seyrettirmedik. Keyfini almak varken, şahit olduğunuz gibi hiç beklemediğimiz, ummadığımız bir şeyle karşılaştık. Ayrıca bildiğiniz gibi bu maçın geliri depremzede kardeşlerimize yardım olarak gidecek ve bunu böyle kararlaştırdık. Tribünlerin bir tarafı dolu bir taraf boştu. O zaman ne oldu, yani niye neden maçın ambiyansını bozuyorsunuz? Burada bir şenlik havasında geçmesi gereken bir derbiyi, böyle bir dakikada biten bir şekle getiriyorsun. Ben çok üzüldüm. Dünyaya mahcup olduk.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin misyonu futbolu bu insanlara sevdirmek. U19 takımını çıkarıyorsun. O takımındaki çocuklara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz. Onlar futbolun geleceği. Bu çocukları niye kendi amaçlarınıza alet ediyorsunuz?

Gerçekten tarihe kötü geçecek bir hafta sonu yaşadık. Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışmayan bir Süper Kupa Finali oldu. Aklıselimi davet etmek istiyorum. Bu şekle getirmenin kime ne faydası oldu, kim bu işte sevindi, kim üzüldü belli değil. Onun için önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Ben özellikle Türk futbolundan bu gerginliğin gitmesi taraftarıyım. Bu gerginliği gidermemiz lazım. Herkese, her seviyede biraz daha Türk futboluna yakışacak hareketler içinde olunmasını diliyorum. Onun için üzgün bir akşam. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. Böyle bir final olmaması gerekirdi. Ben insanların bir sefer daha düşünmesini, akşam eve gittikleri zaman, biz ne yaptık ne yaptık diye kendi iç muhasebelerini yapmalarının faydalı olacağını düşünüyorum.”

Ben protokole geldim. Normalde onların da protokole gelmesi lazım. Sayın Bakan oradaydı, sayın federasyon başkanı oradaydı. Kimse gelmedi. Bir anlam veremiyorum. Bunun bir anlamı yok. Niye böyle yapıyorlar, neyi protesto ediyorlar anlamadım..

Kardeşlerimize bu maçı seyrettirelim, onlar da keyif alsınlar. Ben üç gündür buradayım. Böyle bir sevgi seli, böyle bir ilgi görmedim. Yani buradan da sayın valime sayın emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok güzel bizi ağırladılar. Güvenliğimizi tam olarak sağladılar. Zaten sevgili Şanlıurfalılar bizi bağrına bastı. Ne vardı onlar da gelseydi. Aynı tavrı onlar da görürdü. Türkiye’nin en en çok ihtiyacı olan husus böyle birlikteliğimiz beraberliğimizi sergilemek. Bu fırsat bugün Şanlıurfa’da vardı; fakat bu fırsatı kullanamadık.”

“Herkes TFF’nin kararına saygı duymalı”

Dursun Özbek, 18 Temmuz’da yapılacağı açıklanan TFF seçimleriyle ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi: “Kulüpler Birliği Vakfı’nda yapılan görüşmelerde federasyonun seçime gitmesi öngörülüyordu. Aşağı yukarı bütün kulüpler bunu istiyordu ve federasyon da gerekeni yaptı. Erken seçim kararını aldı. 18 Temmuz zannediyorum. Hayırlı olsun. Yeni yönetim seçilmesi için bir hazırlık dönemine ihtiyaç var; çünkü yüze yakın kişiyi seçeceğiz. Bu seçimin hazırlığı yapılması lazım. Türk futbolunu yönetecek başkanı iyi inceleyip iyi seçmek, iyi hizmet edecek kişileri seçmek zorundayız. Onun dışında bence aradaki zaman makuldür.”

Herkesin şunu anlaması lazım. Akıl tutulması içinde bunlar da var. Erken seçim kararını kim alabilir? Federasyon. Federasyon bu kararı almış ve açıklamış. Şimdi konuştukları tarih haziran. Arada 20 gün var. Bu federasyon seçimi için 20 gün mü çok önemli? Bir de federasyonun kararına da saygı duymak lazım. Epey bir zamanları varken bu erken seçimi Kulüpler Birliği’nden gelen söylemlerle gündemlerine aldılar. Bizim söylemlerimize kulaklarını kapamadılar ve erken seçim kararını aldılar. Nedir yani 20 gün evvel yapacaksın seçimi. Bunların altında başka maksat olduğunu düşünüyorum. Milli Takımın maçı var. Avrupa Kupası’nda oynayacak. Dolayısıyla federasyon hazırlıkları o yönde. Orada da başarıyı kovalamak için bence federasyonun kararına herkesin saygı duyması lazım.”

Kendimizi kontrol etmemiz lazım. Bu hareketler bu tip söylemleri engelliyor. Dolayısıyla ben Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak bütün spor paydaşlarını aklıselim davranmaya çağırıyorum. Türk sporuna hizmet etmek istiyorsanız samimi ve iyi niyetli olmanız lazım. Kendilerinde samimiyete ve iyi niyete davet ediyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir