Fırında Peynirli Makarna, Malzemeleri, Hazırlanışı

Tattığınız andan itibaren vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacak olan kavrulmuş fırında peynirli makarna, arkadaşlarınız veya aileniz için hazırlayacağınız yemek için harika bir tercih.

Haber Merkezi / Fırında peynirli makarna, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Sos için;

6 sarı biber
½ soğan
2 yemek kaşığı yağ
1,5 su bardağı taze peynir
¾ bardak süt
Tuz ve karabiber

Makarna için;

500 gram makarna Makarna türü
1,5 litre su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yağ
1 su bardak beyaz peynir, rendelenmiş

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ardından soğanı soyun ve yaklaşık iki santimetre çapında küpler halinde, sarı biberlerin ise saplarını çıkarın ve yaklaşık 3 cm’lik parçalar halinde kesin.

Ondan sonra yağı bir tavaya koyun, ocağı orta ateşte açın ve soğanı ve biberi ekleyin, yaklaşık altı ila on dakika soteleyin.

Blender bardağına taze peyniri, sütü ve sebze karışımını ekleyin, en az üç dakika maksimum hızda karıştırın. Sos güzel ve pürüzsüz bir kıvamda olmalıdır. Sosu tadın ve gerekirse tuz ve karabiber ekleyin. Sosu bir kaseye koyun ve makarnayı pişirirken buzdolabında saklayın.

Ardından makarnayı pişirmek için bir tencereye yeteri kadar su doldurun, tuzu ve yağı ekleyin. Ocağı yüksek ateşe getirin, su kaynayınca makarnayı ekleyin ve dört dakika kadar pişirin. Makarnayı süzgeçten geçirin ve fırın kabına koyun.

Ondan sonra üzerini sosla kaplayın ve karıştırın. Rendelenmiş taze peynirin tamamını üstüne serpin ve yaklaşık on dakika fırında pişirin. Servis yapmadan önce taze yeşillikler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir