Fenerbahçe Öznur Kablo Avrupa üçüncüsü

Kadınlar EuroLeague Final Four organizasyonu bugün yapılan maçlarla tamamlandı. Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar EuroLeague’de 2020-2021 sezonunu Sopron Basket galibiyetiyle üçüncü sırada tamamlarken, Finalde Rus ekibi UMMC Ekaterinburg, İspanyol takımı Perfumerias Avenida’yı 78-68 yenerek şampiyon oldu.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Öznur Kablo, Kadınlar EuroLeague’de 2020-2021 sezonunu Sopron Basket galibiyetiyle üçüncü sırada tamamladı. Maçın ardından düzenlenen ödül töreninde takıma madalyalarını Başkan Ali Koç takdim etti.

Volkswagen Arena’da oynanan karşılaşmaya 9-1’lik seri ile giren ve savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımayan Fenerbahçe Öznur Kablo, çeyreği 22-9 önde tamamladı. İkinci periyotun başında dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı açan Fenerbahçe Öznur Kablo, çeyreğin ikinci bölümünde art arda yaptığı top kayıpları sonrasında hücumlardan da boş dönünce fark erise de soyunma odasına 36-31 önde gitti.

Karşılıklı basketlere sahne olan çeyreği 47-46 önde geçen Fenerbahçe Öznur Kablo,  dördüncü çeyreğe 10-0‘lık seri ile başladı ve farkı çift hanelere taşıdı. Jasmine Thomas dördüncü çeyrekte fark yaratırken, Fenerbahçe Öznur Kablo maçı 64-58 kazandı. Fenerbahçe Öznur Kablo bu sonuçla, 7. kez son 4 takım arasında yer aldığı FIBA Avrupa Ligi’ni 2. kez üçüncü bitirdi.

Victor Lapena’dan açıklamalar;

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Victor Lapena, Sopron Basket galibiyetiyle elde edilen Avrupa üçüncülüğü ve Final Four’la ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Başkan ve yöneticilere Final Four ev sahipliği için teşekkür eden İspanyol çalıştırıcı, “Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Final Four’u İstanbul’a almaları sayesinde organizasyonda yer almamız daha kolay oldu. Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ve Takım Menajerimiz Arzu Özyiğit’e teşekkür ediyorum. Her şey mükemmeldi. Kusursuz bir Final Four organizasyonunu geride bırakmak üzereyiz” dedi.

Maçı değerlendiren Lapena, “Ekaterinburg maçından sonra bu karşılaşmaya hazırlanmak pek de kolay olmadı ama takımım harika bir geri dönüşe imza attı. Kendilerini üçüncülük maçına çok iyi hazırladılar. Hırslı bir şekilde sahada mücadele ettiler ve üçüncülük madalyalarımızı aldık. Duygusal anlar yaşıyoruz tabiki de, şimdilik EuroLeague sezonunu tamamladık. Gelecek sezon çok daha başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir