Esat Kabaklı Kimdir? Hayatı, Albümleri

1954 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Esat Kabaklı, Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini ve ardından da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını bitirdi.

1982 yılında TRT Erzurum Radyosu T.H.M. Ses Sanatçılığı Sınavını birincilikle kazanan ve Erzurum Radyosunda bir yıl görev yapan Esat Kabaklı, 1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvar Türk halk müziği İcra Heyetinde ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Esat Kabaklı ayrıca, TRT İstanbul Radyosunun T.H.M. emisyonlarında yer aldı.

1986 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosunda on iki yıl süre ile görev yapan Esat Kabaklı, 1998 yılında tekrar İ.Ü. Devlet Konservatuvarına geçti. Türk halk müziği genel repertuvarına derlemeleri ile kaynak sağlayan sanatçılardan birisi olan Kabaklı, ses sanatçısı olarak yurdun pek çok yöresinde ve bu arada yurtdışında da konserler verdi.

Esat Kabaklı’nın albümleri: Oğul, Kirve Memi / Gün Gidende Ay Gelende, Yalnız Türküler / Göç, Sürgün / Siyah Beyaz Türküler, Bil Oğlum / Bu Vatan Bölünmez Bu Bayrak İnmez, Altaylardan Tuna.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir