Ercan Yazgan Kimdir? Hayatı, Filmografisi

5 Nisan 1944 yılında Sinop’ta dünyaya gelen Ercan Yazgan, 8 Mart 2018 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Tam adı Necip Ercan Yazgan olan Ercan Yazgan’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Tuncay Özinel Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda çalışan ve Perihan Abla dizisiyle tanınan Ercan Yazgan, 1963’te sinemaya Susuz Yaz filmiyle başladı. Ercan Yazgan, Bizimkiler dizisindeki “Kapıcı Cafer” ve Kaygısızlar dizisindeki “Memnun Kaygısız” tiplemesiyle başarılı bir karakter oyunculuğu sergiledi.

Ercan Yazgan, Bir Milyara Bir Çocuk filminin yapımcılığını üstlendi. Ercan Yazgan, 1999’da düzenlenen 36. Altın Portakal Film Festivalinde, Duruşma filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Ercan Yazgan, 1991 yılındaki Büyük Madenci Yürüyüşü’ne Cihat Tamer ve Nedim Doğan ile beraber destek verdi.

Ercan Yazgan, Kapıcı Cafer karakteri sebebiyle kendilerini rencide ettiği gerekçesiyle meslek gruplarının tepkisini çekti. Senarist Umur Bugay ise buna “Tüm kapıcılar ya da muhasebeciler Cafer ya da Ergun değil.” diyerek cevap verdi.

Ercan Yazgan, 50’nin üzerinde film ve dizide rol aldı: Hüdaverdi-Pırtık, Dokunmayın Şabanıma, Perihan Abla, Bizimkiler, Kaygısızlar, Oğlum Adam Olacak, Balalayka, Aşk Meydan Savaşı, Sır Kapısı, Hayat Bilgisi, Büyük Buluşma, Adanalı, Hanımın Çiftliği.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir