Erbakan’dan Erdoğan’a Yanıt: Milli Görüş Çizgisindeyiz

Erdoğan’ın “Hiç kimsenin gölgemizde yürüyüp seçim kaybettirmesine rıza göstermeyiz” sözlerine yanıt veren Erbakan, “Hiç kimsenin gölgesinde değil, Milli Görüş çizgisindeyiz” dedi.

Haber Merkezi / Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bursa’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erbakan, Erdoğan’ın “Hiç kimsenin gölgemizde yürüyüp seçim kaybettirmesine rıza göstermeyiz” sözlerine bir kez daha yanıt verdi:

“Muhalefetin de iktidarın da hangi partiden olursa olsun, doğrusuna doğru, yanlışına yanlış diyeceğiz. Doğrunun yanında duracağız. Tabii hiç kimsenin gölgesinde yürüyen bir parti değiliz. Kendi gücüyle, kendi adaylarıyla, kendi logosuyla, kendi seçim kampanyasıyla, müstakil bir şekilde seçimlere giriyoruz ve milletimizin desteğini istiyoruz. Dolayısıyla hiç kimsenin gölgesinde değil, Milli Görüş çizgisindeyiz.”

Erdoğan ne demişti?

Şanlıurfa’da halka seslenen Erdoğan, yerel seçimlere kendi adaylarıyla giren Yeniden Refah Partisi’ni hedef alarak, “Bizim gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar istismarda da sınır tanımıyorlar” demiş ve eklemişti: En insani, en hayati meseleleri bile şahsi hesaplarının aracı yapmaktan çekinmiyorlar. Rabbim hepsini de ıslah etsin.

Erdoğan, Malatya’da yaptığı konuşmada Yeniden Refah Partisi’ni hedef alarak, “Partimizin eski belediye başkanlarını, milletvekillerini, teşkilat mensuplarını aday göstererek bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı” demişti.

Erdoğan, konuşmasının devamında, “Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyen istediği yerde siyaset yapabilir. Biz kendi ittifakımızdan, partimizden mesulüz. Bize kaybettirmek için çalışıp, bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz. Bunun adı siyasi şantajcılıktır” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir