“En Uzun Sakallı Kadın” Rekoru Kırıldı

ABD’nin Michigan eyaletinde 38 yaşındaki Erin Honeycutt, 30 cm boyundaki sakallarıyla, yaşayan en uzun sakallı kadın rekorunu kırdı. Bir önceki rekor 25,5 cm uzunluğundaki sakalla sahip 75 yaşındaki Vivian Wheeler’a aitti.

Guinness Dünya Rekorları tarafından yapılan açıklamada 38 yaşındaki kadının polikistik over sendromu nedeniyle bu kadar uzun sakala sahip olduğu ifade edildi.

Bu rahatsızlık, hormonal dengesizliğe yol açıyor. Erin Honeycutt da bu sayede herhangi bir hormon ya da başka bir takviye almadan sakalını bu kadar uzattı.

Guinness günde en az üç kere tıraş olan kadının, bu rutininden vazgeçtikten sonra 30 santimetrelik sakala ulaştığını belirtti. Honeycutt da 13 yaşından beri bu durumla uğraştığını ve tıraş, ağda, tüy dökücü ürünlerle kıllarıyla mücadele ettiğini anlattı.

Tam da bu mücadeleden yıldığı sırada, eşi Jen’in tavsiyesi üzerine sakal bıraktığını söyledi. Yüksek tansiyon yüzünden bir gözündeki görme yeteneğini kısmen kaybetmesi de Honeycutt’ın kararında etkili olmuş.

Honeycutt, tüm bu yaşadıklarına rağmen hayata pozitif bakmaya çalıştığını vurguladı. Önceki rekor 75 yaşındaki Vivian Wheeler’a aitti. Wheeler’ın sakalı 25,5 santimetre olarak ölçülmüştü.

(Kaynak: Independent Türkçe)

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir