Ekşi Kremalı Köfte, Malzemeleri, Hazırlanışı

Ekşi kremalı köfte, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! 

Haber Merkezi / Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

500 gr. kıyma
2 yemek kaşığı ekşi krema
1 adet soğan
1 adet yumurta
100 gr. beyaz ekmek
100 ml süt
Karabiber ve tuz
150 ml. su
50 ml bitkisel yağ (kızartma için)

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce beyaz ekmeği küçük küpler halinde kesin ve ılık süt ile bir kapta birleştirin. Ardından soğanı küp şeklinde doğrayın ve kıyma, ekşi krema, yumurta, tuz ve karabiber ile genişçe bir kapta birleştirin ve karıştırın. Ondan sonra hafifçe sıkılmış ekmeği ekleyin ve yine iyice karıştırın.

Şimdi, bitkisel yağı bir kızartma tavasına ekleyin ve ateşe koyun, yağ kızarırken, karşımın bir kısmını yemek kaşığıyla alın ve yuvarlak köfte yapın, kızartma tavasına koyun, karışımın geri kalanıyla da aynı işlemi tekrarlayın, köfteler her iki tarafını da 4-5 dakika kızartın.

Son olarak, pişmiş köfteleri büyük bir tencereye koyun, suyu ekleyin, üzerini örtün ve 10 dakika kadar daha pişirin. Patates püresi ve taze sebzeler ile servi edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir