Eczacıbaşı, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonu

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Eczacıbaşı ile VakıfBank, Çin’in Hangzhou kentinde karşı karşıya geldi. VakıfBank’ı 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Haber Merkezi / Mücadeleye etkili başlayan VakıfBank, ilk seti 25-19 önde tamamladı: 1-0. İkinci sette rakibine üstünlük kuran Eczacıbaşı, seti 25-23 kazandı: 1-1. Üçüncü set iki takım arasında çekişmeli geçse de Eczacıbaşı, parkeden 25-23 üstünlükle ayrıldı: 2-1. Dördüncü setin son bölününde etkili oynayan VakıfBank, skoru eşitledi: 2-2. Beşinci ve son sette ise Eczacıbaşı, skoru 15-9 yaparak karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Vakıfbank, Çin temsilcisi Tianjin Bohai Bank’ı, Eczacıbaşı ise Brezilya’nın Dentil Praia ekibini yenerek finale yükselmişti. Eczacıbaşı, 2015 ve 2016 yılında da aynı organizasyonda şampiyonluk sevinci yaşamıştı. VakıfBank ise, 2011 ve 2022’nin ardından aynı organizasyonda üçüncü kez ikincilikle yetindi.

Eczacıbaşılı orta oyuncu Jovana Stevanovic en iyi orta oyuncu, Elif Şahin en iyi pasör ve takım kaptanı Tijana Boskovic en iyi pasör çaprazı ve şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi.

Müsabakada ilk set 25-19 Vakıfbank üstünlüğü ile sona erdi. Vakıfbank’ın set sayısını, eski Eczacıbaşılı Jordan Thompson aldı. Müsabakanın ikinci setini ise 23-25’lik skorla Eczacıbaşı kazandı ve maçta durumu 1-1’e getirdi. Eczacıbaşı’nın set sayısını Sırp pasör çaprazı Tijana Boşkoviç aldı.

Eczacıbaşı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada durumu 2-1’e getirdi. İkinci ve üçüncü seti 23-25 kazanan Eczacıbaşı, sıradaki seti de kazanması durumunda Dünya Kulüpler Şampiyonu Kupasını evine götürecek.

Vakıfbank, 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada 4. seti 25-23 kazanarak durumu 2-2’ye getirdi ve maçı tie-break setine taşıdı. Büyük finalde setin kazananı kupayı evine götürecek! Tie break setinde oyunu domine eden Eczacıbaşı, 15-9’luk rahat bir galibiyetle Vakıfbank’ı yenmeyi başardı.

Salon: Dragon Sports Center

Hakemler: Myoi Sumie (JPN), Kang Joo-Hee (KOR)

Eczacıbaşı: Hande, Jack, Naz, Voronkova, Stevanovic, Boskovic, Simge (L) (Yaprak, Elif, Beyza, Gray)

Vakıfbank: Cansu, Gabi, Zehra, Thompson, Frantti, Ogbogu, Ayça (L) (İdil Naz, Busa)

Setler: 19-25, 25-23, 25-23, 23-25, 15-9

Süre: 131 dakika

Bakan Bak, Eczacıbaşı ile VakıfBank’ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Eczacıbaşı ile VakıfBank’ı tebrik etti. Bakan Bak tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında, kadın voleybolunda dünyanın en iyi takımının belirlendiği FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda iki Türk Takımının final mücadelesini izlemenin gururunu ülke olarak yaşadık. Öncelikle iki güzide kulübümüz Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank’ı elde ettikleri tarihi başarıdan dolayı tebrik ediyorum.

Çin’de düzenlenen, iki Türk takımının ilk kez FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda birbirine rakip olduğu ‘Türk Finali’nde kupayı kazanan Eczacıbaşı Dynavit’i kutluyorum. Şampiyonluk kupasını 3. kez ülkemize getirerek göğsümüzü kabartan Eczacıbaşı Dynavit’in başarılarının devamını diliyorum.

Turnuvada daha önce 4 şampiyonluğu bulunan ve gümüş madalya kazanan VakıfBank’a da mücadelesi için teşekkürlerimi sunuyorum. 2023 yılı boyunca dünya voleybol tarihine damga vuran voleybol camiamızın tüm paydaşlarını kutluyor, başarıların artarak devam etmesini diliyorum. “

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir