Düzce: Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı; Düzce’nin Merkez İlçesine bağlı Aydınpınar Köyü sınırları içerisinde Kızılpınar Deresi üzerinde yer almaktadır.

100 hektar alana sahip Tabiat Parkı’nda; doğa yürüyüşü, foto safari, günübirlik piknik, yaban hayatı gözlemciliği, şelale tırmanışı gibi aktiviteler yapılabilir.

Tabiat Parkı içerisindeki şelalelerin yüksekten dökülmesi ve ormanlık alan içerisinde yer alması sebebiyle tabi bir manzara bütünlüğü göstermektedir.

Park, şelaleleri birbirine bağlayan patika yollar orman içerisinde doğa yürüyüşü için eşsiz güzelliktedir. Günübirlik aktivite alanı hakim bir bölge olup Düzce ilini gören bir noktadadır.

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, ormanlık bitki örtüsü, doğal güzellikleri ve seyir özellikleri bakımından potansiyel değerlere sahiptir.

Tabiat Parkı, içerisindeki 1. Şelale kayalardan aşağıya 15 metre akmakta ve sonrasında 15 metre yükseklikten, 2. Şelale 50 metre yükseklikten, 3. Şelale Ard arda 3 şelaleden oluşmakta ve en üsteki şelale 20 metre, sonrakiler ise 10’ar metre yükseklikten 4. Şelale ise Ard arda 2 şelaleden oluşmakta ve en üsteki şelale 9 metre sonraki ise 8 metre yükseklikten dökülmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir