Dünya Kupası Tarihinde Bir İlk!

Dünya Kupası’nın açılış maçında Ekvador ile ev sahibi Katar karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’de forma giyen kaptan Enner Valencia’nın attığı gollerle Güney Amerika temsilcisi Ekvador sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Enner Valencia, maçın en iyi oyuncusu seçilirken, Katar ise Dünya Kupası’nın tarihinde açılış maçında kaybeden ilk ev sahibi ülke oldu.

Dünya Kupası açılışına damga vuran Valencia, Ekvador Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda attığı son 5 gole imza attı. Yıldız isim, turnuva tarihinde bir Güney Amerika ülkesi adına 5 gollük seri yakalayan da ilk oyuncu oldu.

Ekvador’un maçın başında Enner Valencia’yla bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Enner Valencia, Ekvador’un 16. dakikada kendisinin ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu kazandığı penaltıyı gole çevirdi. Daha sonra da 31. dakikada attığı kafa golüyle farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Ekvador’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın ikinci yarısında başka gol olmadı, Güney Amerika temsilcisi böylece Katar’daki turnuvaya galibiyetle başlamış oldu ve A Grubu’nda liderliğe yükseldi.

Grubun diğer mücadelesi Senegal-Hollanda arasında oynanacak. Katar, 2. maçında Senegal’le karşılaşacak. Ekvador ise favori Hollanda ile kozlarını paylaşacak.

32 takımın mücadele ettiği Dünya Kupası’nda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar son 16 turuna yükselecek. Futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonu, 18 Aralık’ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.

Stat: Al Bayt

Hakemler: Daniele Orsato, Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (İtalya)

Katar: Alsheeb, Khouki, Hisham, Hassan, Miguel, Hatem, Alhaydos (Dk. 71 Abdulwahhap), Boudiaf, Ahmed, Afif, Ali (Dk. 72 Muntari)

Ekvador: Galindez, Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan, Ibarra (Dk. 68 Sarmiento), Plata, Caicedo (Dk. 90 Franco), Mendez, Estrada (Dk. 90 Rodriguez), Valencia (Dk. 77 Cifuentes)

Goller: Dk. 16 ve 31 Valencia (Ekvador)

Sarı kartlar: Dk. 15 Alsheeb, Dk. 22 Ali, Dk. 36 Boudiaf, Dk. 78 Afif (Katar), Dk. 30 Caicedo, Dk. 56 Mendez (Ekvador)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir