DP Lideri Uysal’dan 50+1 Açıklaması: Erdoğan’ın Muhatabı Bahçeli’dir

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 formülünün değişmesi gerektiği yönündeki sözlerin ilişkin, “Sözlerinin asıl muhatabı Bahçeli’dir” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50+1 şartının değişmesi isabetli olur” sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. “Erdoğan’ın 50+1’ ile ilgili sözlerinin asıl muhatabı MHP Genel Başkanı Bahçeli’dir” diyen DP Lideri Uysal, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, uzun zamandır var olan 50+1 şartı ile ilgili şikayetini ve niyetini ilk kez net ifade etti. Ama tüm sistemi 50+1 manivelası ile kontrol eden ve bu dengenin değişmesini ‘casus belli’ sayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi atlıyor!

Erdoğan, bu seçimde AKP’nin oyunun yüzde 35’lere düşmesinin çaldığı alarm zillerinin farkında! Şimdi bu risklere aklınca çözüm arıyor. Şimdi salı Grup toplantısında 4 yıl önce TBMM’nin açılışı vesilesiyle Genel Kurul’da yapılan 23 Nisan Özel Oturumunda yüzde 50+1’i sorgulayan parti temsilcilerinin sözlerine karşı akşam düzenlenen resepsiyonda ‘tüm muhalefet temsilcileri ağız birliği etmişçesine CB Hükümet Sistemi/ yüzde 50+1’i sorguluyor, burada bir tertip var’ diyen Bahçeli ne diyecek?”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’daki temaslarının ardından Türkiye’ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlarken Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 50+1 şartıyla ilgili şunları söylemişti:

“50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla “en fazla oyu alan aday seçilir” denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir