Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda 10. Kez Şampiyon

Novak Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas’ı 3-0 yenerek şampiyon oldu. Djokovic, bu şampiyonluk ile turnuvada 10. şampiyonluğunu elde etti.

Haber Merkezi / Novak Djokovic, 22 grand slam şampiyonluğu ile “en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi” rekorunu elinde bulunduran İspanyol Rafael Nadal’ı da yakaladı.

İlk seti 6-3’le kazanan Djokovic, tie-break’e giden ikinci seti de, Yunan tenisçinin etkili performansına rağmen 7-6 almayı başardı. Djokovic karşısında setlerde 2-0 geriye düşmesine rağmen oyunu bırakmayan Tsitsipas, üçüncü seti de tie-break’e götürmeyi sağladı.

Ancak tie-break’te Djokovic’e karşı oldukça kötü bir oyun sergileyen ve saha değişimine 5-1 geride giren Tsitsipas’ın, geri dönüş çabası sonuçsuz kaldı.

Tsitsipas ‘le 2021 Fransa Açık finalinde de karşı karşıya gelen Djokovic o maçı da kazanmıştı.

Dünya sıralamasında da yeniden bir numaraya yükselen Novak Djokovic, zaferinin ardından gözyaşlarını tutamadı.

2018 yılından bu yana Melbourne’de kaybetmeyen Djokovic, tek erkeklerdeki 28 maçlık rekor yenilmezlik serisini de sürdürdü.

2023 Avustralya Açık’ta toplam 76,6 milyon Avustralya doları ödül dağıtılırken, finali kazanan Novak Djokovic, 2 milyon 975 bin Avustralya dolarının (yaklaşık 39 milyon lira) sahibi oldu.

Djokovic geçen sene Kovid 19 aşısı olmaması nedeniyle turnuvaya alınmamış, hatta ülkeden sınır dışı edilmişti.

Avustralya Açık tek kadınlarda ise Elena Rybakina’yı 2-1 (4-6, 6-3, 6-4) yenen 5 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir