Dilşa Deniz Kimdir? Hayatı, Eserleri

Politik Akımlar & İdeolojiler, Siyaset – Politika kategorilerinde eserler yazan Dilşa Deniz, 1 Ocak 1964 yılında Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’nde dünyaya gelmiştir.

Dilşa Deniz, 1985 yılında Fırat Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden lisans mezunu oldu.

1996-1999 arasında İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, 2006-2011 arasında Yeditepe Üniversitesi’nde sosyal antropoloji dalında doktora yaptı.

1995 yılından itibaren kadına yönelik şiddet üzerine teorik çalışmalar yaptı aynı zamanda kadın hareketlerinin içinde yer aldı. Bu konuyla lgili makale ve kitaplar yayımladı.

Dilşa Deniz’in çocuklara yönelik kitapları Morkedi, Morköpek ve Mormar’dır. Hikâyelerin kahramanlarını hayvanlar oluşturur. Bu hikâyelerinde sevgi, bağlanma, yardımseverlik, hoşgörü, farklılıklara saygı gibi değerler işlenir.

Kadın hakları ve toplumda kadının konumu üzerine teorik çalışmaları da olan yazar, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı konuları üzerinde durarak çocukların dünyasındaki ortaklıklar üzerinden belli başlı temel değerleri kazandırmaya çalışır. Doğanın önemi yazarın odaklandığı bir diğer konudur.

Dilşa Deniz’in eserleri:

Kadına Yönelik Şiddet ve Başa Çıkma Yöntemleri (sempozyum kitabı), Kadınlar ve Erkekler Eşit midir? (Çocuk görüşlerinden derleme, 2006), Morköpek (2009), Morkedi (2009), Mormar (2009).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir