Denizli: Mesten Camii ve Minaresi

Mesten Camii ve Minaresi; Denizli’nin Güney İlçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür. 

Mesten Camii; kare planlı, üzeri düz tavanla örtülü olan yapı, kırma çatılı ve kiremit örtülüdür. Son cemaat yeri demir doğrama kapı ve pencerelerle sonlandırılmış olup, üzeri demir saçla örtülüdür. Yarım daire planlı ve içi süslemesiz olan mihrabı fayans kaplamalı ve ahşap alınlığına silmeli bordürlerle şekil verilmiştir.

Yine mihrabın sağında ahşaptan ve sade minberi vardır. Harim’i kuzey yönünde çevreleyen, ahşap direkler üzerine oturmuş süslemesiz mahfili mevcuttur. Yapının pencereleri kare formlu ve demir doğramadır. Son cemaat yerinde bulunan tabeladan yapının 1956 yılında yapıldığı anlaşılmaktadır.

Ayrıca kıble duvarında kare formlu ve küçük ebatlı demir doğrama pencereleri vardır. Son cemaat yerinin önünde demir saç örtülü ve yine demir doğrama kapı ve pencereleri olan kapalı bir giriş bölümü vardır. Yapının hemen önünde yer alan ve bahçe duvarının içinde bulunan çokgen piramidal kaideli ve silindirik gövdeli tek şerefeli ve mukarnas süslemeli minaresi vardır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir