Davutoğlu’ndan Erdoğan’a Sert Eleştiriler

Davutoğlu, İsrail’le yürütülen ticaret üzerinden Erdoğan’a sert eleştiriler yönelterek, “Hiç kimse yalan söylemesin. ‘Efendim Filistin’e gidiyormuş onlar.’ Hayır, İsrail askerlerinin suyu da, gıdası da, İsrail uçaklarının yakıtı da, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı çevirmek için aldığı dikenli tel de, o işgalci yerleşimcilerin yaptığı binaların demiri çimentosu da Türkiye’den gidiyor. Yazıklar olsun” dedi ve ekledi:

“Şimdi üzerinde Made in Türkiye yazan albayraklı konserve kutularını gördüklerinde Filistinlilerin yüreği kan ağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Mitinglerde ‘İsrail’le ticareti kes’ diye haykıran gençleri tutuklatıyor, gözaltına aldırıyor. 28 Şubat zihniyetidir bu. 28 Şubat da Kudüs mitingi oldu diye, Kudüs toplantısı oldu diye başlamıştı.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün’e destek amacıyla Denizli’ye ziyarette bulundu.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre; Denizli’de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin İsrail’le ticaretine dikkat çeken Ahmet Davutoğlu; “Biz bayramda çocuklarımızın torunlarımızın kardeşlerimizin alnını okşamayı, bağrımıza basmayı düşünürken Gazzeli anneler babalar hayatını kaybetmiş çocuklarının cesetlerini bağırlarına basıyorlar. ‘One minute’ denildiğinde ve o savaşlarda Türk bayraklarını taşıyan o Gazzeliler şimdi yürekleri yanarak şu manzarayı görüyorlar” dedi.

Davutoğlu, İsrail askerlerinin içtiği suların Türkiye’den geldiğini belirterek, Filistinlilerin yaşadığı acıları anlattı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti: “Hiç kimse yalan söylemesin. ‘Efendim Filistin’e gidiyormuş onlar.’ Hayır, İsrail askerlerinin suyu da, gıdası da, İsrail uçaklarının yakıtı da, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı çevirmek için aldığı dikenli tel de, o işgalci yerleşimcilerin yaptığı binaların demiri çimentosu da Türkiye’den gidiyor.

Yazıklar olsun. Şimdi üzerinde Made in Türkiye yazan albayraklı konserve kutularını gördüklerinde Filistinlilerin yüreği kan ağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Mitinglerde ‘İsrail’le ticareti kes’ diye haykıran gençleri tutuklatıyor, gözaltına aldırıyor. 28 Şubat zihniyetidir bu. 28 Şubat da Kudüs mitingi oldu diye, Kudüs toplantısı oldu diye başlamıştı.”

“Başka partinin desteklenmesi söz konusu değil”

Öte yandan Gelecek Partisi Sözcüsü Hasan Seymen, partisinin 31 Mart seçimlerine yönelik stratejisiyle ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Seymen, “Gelecek Partisi 31 Mart yerel seçimlerinde bazı seçim bölgelerinde kendi logosu ve kendi adaylarıyla, bazı seçim bölgelerinde ise ortak adaylarıyla; bir diğer seçim bölgelerinde ise adayın şahsına destek açıklamak suretiyle seçim stratejisini belirlemiştir. Ortak adaylar ve şahıslarına destek açıklanan adaylar daha önce genel merkezimizce belirlenip kamuoyuna açıklanmıştır. Gelecek Partisi olarak olarak önceden açıklanan isimlerin dışında herhangi bir adayın veya başka bir partinin desteklenmesi söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi’nin Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferit Çevik, AK Partili Zeynel Abidin Beyazgül’ü desteklemek üzere adaylıktan çekilmişti. Mardin’de de AK Parti adayı Urfa İl Başkanı Abdullah Erin’i destekleyeceklerini söyleyen Baysal, “Eksikleri olursa, hizmet yapmazsa eleştiririz, oy verdiğimiz için hesap da sorarız” demişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir