Davutoğlu’ndan ‘Başörtüsü’ Çıkışı: Altılı Masa’da Sıkıntılar Var

AK Parti’nin başörtüsü teklifine ilişkin muhalefetin alacağı tavır merak konusu olmuşken, “Davutoğlu’nun ‘Altılı Masa’daki bütün bu partilerin de bu konuda sıkıntıları var, onu görmek lazım. Altılı Masa’nın suhuletle devamı ve toplumla bağının sürmesi açısından önemli’ dediği” öne sürüldü.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “Altılı Masa, başörtüsüne dolandı” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Saymaz bugünkü yazısında, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun düzenlediği partisinin üçüncü yıl dönümü toplantısında edindiği bilgileri aktardı.

Başörtüsü ve aileye ilişkin Anayasa değişikliği teklifi üzerine Davutoğlu’nun görüşlerini aktaran Saymaz, “Davutoğlu, bu teklifin TBMM’de 400’ün üzerinde milletvekili oyuyla geçmesi ve referanduma gitmemesi gerektiğini savunuyor” diye yazdı.

Yazıda ayrıca, “Davutoğlu, ‘Altılı Masa’daki bütün bu partilerin de bu konuda sıkıntıları var, onu görmek lazım. Altılı Masa’nın suhuletle devamı ve toplumla bağının sürmesi açısından önemli’ diyor” denildi.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

Davutoğlu, teklifin 400’ü aşkın milletvekilinin oyuyla geçmesi halinde “Bu şeref Kılıçdaroğlu’nundur” diyeceklerini kaydediyor.

Ya Erdoğan, 400’ü aşkın oya rağmen referanduma götürürse…

Erdoğan, pekala bu yola başvurabilir.

Zaten Davutoğlu da Cumhurbaşkanı’nın tavrını kestiremediği için “Erdoğan çıkıp ‘400’ü aşması halinde referanduma götürmeyeceğim’ diye teminat vermeli” diyor.

Bu teminatı vereceğini sanmıyorum.

Davutoğlu’na, sohbetimizin başında, Erdoğan’ın üç kez “Aday olmayacağım” dediği halde adaylık açıkladığını hatırlattım. Söz verse de referanduma gidebileceğini kaydettim. “Şu halde ne önlem düşünüyorsunuz” diye sordum.

“Bumerang gibi gider, Erdoğan’ı vurur” dedi.

“‘Altılı Masa’da sıkıntı var”

Ya CHP, ‘evet’ demezse?

Davutoğlu, “Altılı Masa’daki bütün bu partilerin de bu konuda sıkıntıları var, onu görmek lazım. Altılı Masa’nın suhuletle devamı ve toplumla bağının sürmesi açısından önemli” diyor.

Davutoğlu, CHP ‘hayır’ dediği takdirde seçim kampanyası içerisinde kullanılacağını savunarak, şunları söylüyor:

“Belli eğitimdeki başörtülüler iktidardan o kadar rahatsız ki… Fakir başörtülü kadın filesini dolduramıyor. Bu onların tercihlerini eskisi kadar etkilemeyecektir. Ama hayır denilirse etkilenir. Bu kullanılır, hem de tepe tepe kullanılır.”

Yazının tamamı için TIKLAYIN

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir