Çilekli Ispanak Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Hazırlaması son derece kolay olan, lezzetli ve son derece besleyici bu çilekli ıspanak salatasıyla kendinizi şımartın. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi yapın! Ortalama 15 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 paket ıspanak
200 gr. çilek
150 gr. beyaz peynir
100 gr kavrulmuş badem
2 limonun suyu
Zeytin yağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz ve öğütülmüş karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce ıspanakların yapraklarını saplarından ayırın ve akar su altında bol su ile yıkayın, süzün ve kurutun. Ardından çilekleri bol su ile yıkayın, yapraklarını koparın ve ince dilimler halinde kesin.

Ondan sonra, kavrulmuş badem almadıysanız, tavayı ısıtın ve bademleri orta ateşte üç dakika kadar kızartın. Ardından beyaz peyniri orta boy küpler halinde kesin. Daha sonra, ıspanak, çilek, peynir ve bademleri bir salata kasesine aktarın ve karıştırın.

Şimdi, sos için bir kapta limon suyunu, yoğurdu, iki yemek kaşığı zeytinyağını ve damak tadınıza göre tuz ve karabiberi karıştırın. Son olarak sosu salataya gezdirin ve iyice karıştırın. Servis yapmadan önce salatayı bir kaç dakika dinlendirin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir