Cacciatore Tavuk, Malzemeleri, Hazırlanışı

Misafirleriniz veya aileniz için iyi bir akşam yemeği tarifi mi arıyorsunuz? Tattığınız andan itibaren vazgeçilmeziniz arasında yer alacak Cacciatore Tavuk aradığınız tarif olabilir.

Haber Merkezi / Cacciatore Tavuk herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 5 saat, 15 dakika dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Tavuk için:

2 çay kaşığı zeytinyağı
1 kg. kemiksiz, derisiz tavuk budu
Tatlandırmak için biber ve tuz
1 orta boy soğan, doğranmış
3 yemek kaşığı taze sarımsak, kıyılmış

1 yemek kaşığı worcestershire sosu
500 gr. ezilmiş domates
1 orta boy yeşil dolmalık biber, doğranmış
200 gr. cremini mantarı
2 çay kaşığı baharat

Karnabahar pilavı için:

400 gram karnabahar pirinci
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından orta ateşe bir tava koyun ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Tavuk butlarının her iki tarafını da 4’er dakika pişirin.

Ardından tavuk butlarını yavaş pişiriciye ekleyin. Yeşil dolmalık biber, cremini mantar, soğan ve worcestershire sosu, ezilmiş domates, sarımsak ve baharatı ekleyin. Kapatın ve 5 ila 6 saat düşük ısıda veya 3 ila 4 saat yüksek ısıda pişirin.

Orta ateşte bir tavaya zeytinyağı ve karnabahar pirincini ekleyin. 6 ila 8 dakika karıştırarak pişirin. Tavuğu karnabahar pirincinin üzerine servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir