Bulut Aras Kimdir? Hayatı, Filmografisi

15 Mart 1953 yılında Denizli’nin Yukarı Şamlı Köyü’nde dünyaya gelen Bulut Aras’ın asıl adı Uğur Fidan’dır. Çocuk yaşlarda pamuk tarlalarında ırgatlık yapan Bulut Aras, Denizli Ticaret Lisesi’nde okudu.

Marmara Üniversitesi Sultanahmet İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olan Bulut Aras, okurken bir yandan da vekil olarak öğretmenlik yaptı.

Bulut Aras, 1976 yılında Tercüman Gazetesi’nin düzenlemiş olduğu TV, Fotoroman, Sinema yarışmasında birinci seçildi. Bu yarışmada jüri üyeleri arasında Hakan Balamir, Ayhan Işık ve Türkan Şoray gibi isimler vardı.

Güneş ve Denizin Kanı adlı TV filmlerinde rol alan Bulut Aras, 1976 yılında sinema oyunculuğuna Hain adlı filmle başladı.

Yaklaşık olarak 60 kadar filmde rol alan Bulut Aras, Sınıf Öğretmenleri Derneği’nin 17. Kurucu üyesi aynı zamanda Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği üyesidir.

Bulut Aras, Sultan, Tatlı Nigar, Minik Serçe, Derya Gülü, Toprağın Teri, Bir Zamanlar Kardeştiler, Kahreden Kurşun, Öç, Kabadayı, Sahibini Arayan Madalya, Kiralık Kadın gibi Türk sinemasına damgasını vurmuş filmlerde rol aldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir