Bolu: Göksu Tabiat Parkı

Göksu Tabiat Parkı; Bolu’nun Merkez İlçesi sınırları içinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 25 hektar alan üzerine kuruludur.

Tamamı devlet ormanı statüsündeki Tabiat Parkı, orman ve göl gibi faunistik yapıyı çeşitlendiren ve zenginleştiren habitatlara sahiptir. Çok yaşlı sarıçam ormanı ve doğal güzellikleri barındıran bir alandır.

Kırsal rekreasyonel alanlar kent insanına doğal çevreyi en iyi sunabilen alanlardır. İnsanlar bu tür alanları temiz hava, sessizlik, doğanın görsel çekiciliği vb. nedenlerle tercih etmektedir. Özellikle orman, vadi ve göl peyzajlarının hakim olduğu kırsal rekreasyon alanları, doğal ve coğrafik yapının elverdiği ölçüde trekking, kampçılık, tırmanma, doğa araştırması, bilimsel çalışmalar vb. eylemler için yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu tür eylemler ayrıca düşük maliyetleri ile kent insanına ekonomik dinlence olanağı da sunmaktadır.

Rekreasyonel aktiviteleri oluşturan unsurlardan birisi de estetik yani görsel çekiciliktir. İnsanlar ağaç, orman ve su kenarlarını rekreasyon yeri olarak tercih ederler. Suya dayalı rekreasyon, insanların suyun doğal ve kültürel zenginliklerine dönük dinlenme ve yitirilen enerjinin yeniden kazanılması eğilimleridir. İnsan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, çekicilikleri ve rekreasyonel potansiyelinin büyüklüğü sebebiyle su ve kıyıları en fazla tercih edilen rekreasyon alanlarıdır.

Bolu Göksu Tabiat Parkı sahip olduğu doğal ve kültürel kaynak değerleri ile bilimsel amaçlı araştırmalara olanak sağlayan, insanların eğlenmelerine, dinlenmelerine ve kısa süreli tatil yapmalarına olanak veren orman ve göl peyzajlarının bütünleştiği doğal kaynak değerlerinin yanında, düzenlenmiş günübirlik kullanım alanıyla da Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçilerin rekreasyonel kullanım taleplerini karşılayacak kullanımlara sahiptir. Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü, bisiklete binme gibi aktiviteler için uygun alanlar içermektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir