Bolonez Soslu Spagetti, Malzemeleri, Hazırlanışı

Bolonez soslu spagetti, kıvamında yapılırsa inanılmaz lezzetli bir yemektir. Tattığınız andan itibaren vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacak olan bolonez soslu spagetti, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir.

Haber Merkezi / Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

Spagetti makarna
50 gr parmesan peyniri, rendelenmiş
Küçük bir avuç maydanoz

Bolonez sosu için:

600 gr. dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, kıyılmış
4 diş sarımsak, kıyılmış
3 yemek kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı kırmızı şarap
400 gr doğranmış domates
2 çay kaşığı esmer şeker
250 gr düğme mantar, dilimlenmiş
1 çay kaşığı kekik

2 su bardağı et suyu
1 su bardağı ıspanak
1 büyük kabak, rendelenmiş
1/2 su bardağı taze kekik, kıyılmış

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Yağı büyük, ağır tabanlı bir tavada yüksek ateşte ısıtın. Kıymayı partiler halinde ekleyerek pişirin, süzün ve bir kaseye alın.

Aynı tavada soğan ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Isıyı artırın, salçayı ekleyin ve daha koyu kırmızı bir renk alana kadar 3 dakika daha soteleyin. Kırmızı şarabı ekleyin ve 30 saniye köpürmesine izin verin.

Ardından domates, şeker, mantar, kurutulmuş kekik, et suyu ve kıymayı ekleyin. Yaklaşık 30 dakika veya sosu beğeninize göre pişirin.

Ispanağı, kabağı ve taze kekiği ekleyin ve fazla sıvı buharlaşana kadar birkaç pişirin. Tadına bakın gerekliyse tuz ve biber ekleyin. Pişmiş spagetti üzerinde servis yapın ve üzerine parmesan ve maydanoz serpin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir