Boletuslu Risotto, Malzemeleri, Hazırlanışı

İyi bir risottoya kim hayır diyebilir ki? Çoğu kişinin düşündüğünün aksine risotto yapmak çok kolaydır, önemli olan, pişerken onu ıslak tutmak ve karıştırmayı asla bırakmamaktır.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1,5 bardak arborio pirinci
400 gr. kurutulmuş veya taze boletus
1/2 soğan
1/2 su bardağı parmesan peyniri
2/3 bardak beyaz şarap
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,25 litre tavuk veya et suyu
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Kurutulmuş boletus mantarı satın aldıysanız yapmanız gereken ilk şey mantarı iki saat suda bekleterek yumuşatmak, taze ise kullanmadan önce iyice yıkayıp kurutmaktır.

İlk önce soğanı soyun ve küçük küpler halinde kesin, maydanozu iyice yıkayıp ince ince kıyın, bu malzemeleri bir kenara aktarın.

Ondan sonra tavuk veya et suyunu orta boy bir tencereye koyup ısıtmaya başlayın; daima kaynama noktasında tutmalısınız.

Bu arada geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı orta ateşte 5 dakika soteleyin. Soğan şeffaf hale gelince maydanozu ekleyin, birkaç kez karıştırın ve pirinci ekleyin. Ardından şarabı ekleyin, şarabın tamamı emildiğinde sıcak et suyunu kepçeyle azar azar eklemeye başlayın ve tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin.

İşin sırrı pirinci et suyuyla boğmamak ya da pirincin kurumasına izin vermemek. Pirinç yumuşak ve kremsi hale gelinceye kadar et suyu eklemeye devam edin. Son olarak parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırın ve tüm malzemelerin bütünleşmesini sağlayın.

Boletus risottonuzu biraz kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir