Bitcoin, Dogecoin, Shiba Inu Yüzde 8’e Varan Değer Kaybetti

Bitcoin , Ethereum , Cardano, Dogecoin ve Shiba Inu dahil olmak üzere en yüksek işlem hacmine sahip kripto para birimleri pazartesi günü içerisinde yüzde 8’e kadar değer kaybetti. Küresel kripto piyasa değeri ise, yüzde 1.28 düşüşle 1.01 trilyon dolar oldu.

Haber Merkezi / Kripto para piyasasındaki en yüksek işlem hacmine sahip ikinci para olan Ethereum yüzde birin üzerinde değer kaybederken, 1589 dolardan işlem gördü. Bununla birlikte, Ethereum son yedi gün içinde yatırımcısına yaklaşık yüzde 18 kazanç sağladı.

En eski ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ise, 20 bin doların üzerinde işlem gördü. Bitcoin’in 20 bin doların üzerinde işlem görmesi kripto para piyasasındaki olumsuzluğu sınırladı.

Bitcoin’in pazar gününden pazartesi gününe yatırımcısına yüzde 5.6’lık kazanç sağlaması, son üç aydaki en büyük haftalık kazanca işaret ediyor.

Küresel kripto piyasa değeri, son güne göre yüzde 1.28 düşüşle 1.01 trilyon dolar oldu. Ayrıca, kripto pazarındaki hacim, son 24 saat içinde yüzde 18’in üzerinde bir düşüşle 73.05 milyar dolara geriledi.

2 Kasım’da yapılacak olan ABD Merkez Bankası Fed toplantısından çıkacak kararlar kripto piyasaları için çok önemli konumda.

Kripto para piyasaları da dahil olmak üzere piyasalar, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Aralık toplantısı için verdiği sinyallere göre belirlenecek.

Piyasalar, önümüzdeki Fed toplantısında 75 baz puan veya yüzde 0,75 faiz artırımı beklemekte.

Kripto para nedir?

Kripto para veya kısaca kripto, bir değişim aracı olarak çalışmak üzere, işlemleri güvence altına almak için matematiğin bir dalı olan kriptografi kullanılarak tasarlanmış bir dijital unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir