Bilecik: Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı

Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı; Bilecik’in İnhisar ve Yenipazar ilçeleri sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 397,59 hektar alanı kaplamaktadır.

Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı, kanyon yapısı ve manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun bir tabiat parçası olması yanında doğal, rekreasyonel ve görsel değerlerde barındıran açık hava rekreasyonel kaynaklarındandır.

Tabiat Parkı; başta kanyon geçişi faaliyeti yapacaklar ve dağcıların tercih ettiği bir alandır. Ayrıca kısa ve uzun yürüyüş yolları, manzara seyir alanları, piknik üniteleri, kuş gözlemi gibi etkinlikler sayesinde her kesimden ziyaretçilerimize eğlenceli ve heyecanlı zaman geçirme olanağı sağlamaktadır.

Tabiat Parkı; yaban domuzu, kurt, tilki, çakal, tavşan ve bazı küçük memelilerin yaşam alanıdır. Ayrıca yırtıcı ve ötücü kuşlar ile akarsu balık türleri görülmektedir.

Gerçekleştirilen arazi çalışmaları sonucunda 86 familyaya ait 745 ve literatüre ait ise 42 familyaya ait 295 tür ve tür altı takson belirlenmiştir. Toplam 1040 takson saptanmıştır. Bu taksonlardan 73’ü endemiktir. Endemizm oranı ise yaklaşık % 7’dir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir