Beverly Hills Diyeti nedir, nasıl yapılır?

Zayıflatma amacıyla geliştirilen moda diyetlerden biri olan Beverly Hills Diyeti, meyve dışında diğer besinlerin yasaklandığı bir diyet türüdür.

Protein B12 vitamini, niasin, riboflavin, kalsiyum,çinko, demir, fosfor ve magnezyumdan yetersiz bir diyettir. Güvenilir değildir, malnütrüsyona yol açabilir, bu nedenle kesinlikle uygulanmamalıdır.

Farklı etaplardan oluşan bu diyet, metabolizmayı hızlandırır ve daha fazla yağ yakılmasını sağlar. Güne meyve ile başlayın ve istediğiniz kadar meyve yiyin. Bununla birlikte, başka bir meyveye geçmeden önce en az bir saat bekleyin.

Örneğin;

  • Sabah: Erik
  • Öğle: Çilek
  • Akşam: Elma

Uyarı;

Diyet yapanların her gün iyi sağlık için gerekli olan mineralleri, vitaminleri ve besin maddelerini almaları çok zor olacaktır. Aşırı meyve tüketimi ve diğer gıdaların tüketiminin kısıtlı olması nedeniyle, ciddi dehidratasyon ve yetersiz beslenmeye neden olabilecek önemli bir ishal riski vardır.

Kilo vermeye faydası olsa da, Beverly Hills diyeti çok kısıtlayıcı bir diyet ve tavsiye edilmiyor. Sağlıklı bir kilo verme hızı haftada 0,5–1 kilogram olmalı.

Ancak unutulmamalıdır ki günlük 800-1000 kalorinin altında alınmasını öneren çok düşük kalorili diyetler tıbbi denetim altında yapılmalıdır. Ayrıca, egzersiz olmadan, tek başına dengeli besleyici bir diyetle sağlıklı kilo verme hedefine ulaşması son derece güçtür.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir