Beşiktaş’ta Şenol Güneş, Yönetime İstifasını Sundu

Beşiktaş’ta Valerien Ismael’in yerine geçen sezonun ortasında göreve gelen Şenol Güneş, alınan kötü sonuçlar sonrası yönetime istifasını sundu. Şenol Güneş, bugün yapılan idmana çıkmadı.

Beşiktaş, D Grubu’nda evinde İsviçre temsilcisi Lugano’yu ağırladı, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 kaybetti. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, grubunda 2 maç sonunda 1 puanda kaldı.

Beşiktaş tribünleri maçın büyük bölümünde yönetime istifa çağrısı yaptı. Lugano’nun öne geçmesi sonrası takıma yönelik ıslıklı protesto da duyuldu. ‘Yönetim istifa’ tezahüratları sonrası stadyumda yüksek sesle müzik açılmasına da tepki vardı.

Maçın ardından stattan ayrılmayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Şenol Güneş, bir araya geldi. İkili, bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Şenol Güneş, istifa kararı aldı.

Beşiktaş, kanadı ise istifa haberinin ardından, “Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, Kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş’e Kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş, açıklamasında ayrıca, “Yönetim Kurulumuz, en geç aralık ayının başında olmak üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleme kararı almıştır.” ifadelerine yer verdi

Şenol Güneş kimdir?

1 Haziran 1952 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Şenol Güneş, futbolculuğa Erdoğduspor’da başladıktan sonra, yaklaşık 15 yıl Trabzonspor’da kalecilik yaptı. 1974 yılında 2. Lig şampiyonu olarak Trabzonspor’u ilk kez 1. Lig’e çıkaran takımda yer aldı.

Trabzonspor’da 1975-1984 arasında altı şampiyonluk yaşadı. 1978-79 sezonunda 1110 dakika gol yemeyen Şenol Güneş, Türkiye rekoru kırdı, dünyada ise 17. oldu. 1987’de futbolu bıraktı.

1988 yılından beri teknik direktörlük yapan ve dört farklı dönem Trabzonspor’u yöneten Güneş, dört kez Türkiye ikinciliği yaşadı. 2011-12 sezonunda Trabzonspor’un tarihindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında takımın başındaki isimdi.

Güneş, ayrıca yurtdışında teknik direktörlük yapan ender Türk teknik direktörlerden biri oldu. 2007-09 arasında Güney Kore ekibi FC Seoul’ü yöneten teknik direktör, burada da bir lig ikinciliği yaşadı.

2015’te Beşiktaş teknik direktörlüğüne geçen Güneş, ilk sezonunda kariyerinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final gördüğü 2016-17 sezonunda da şampiyonluk yaşayan Güneş, Beşiktaş’ı üst üste şampiyon yapan ilk Türk teknik adam oldu.

28 Ekim 2022 tarihinde Beşiktaş ile 1,5 + 1 yıllık sözleşme imzalayarak Beşiktaş’ın 2. kez teknik direktörü oldu

2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımını yönetti. 2002 yılında Türkiye’yi 1954’ten sonra ilk kez FIFA Dünya Kupası’na götürdü. 2002 FIFA Dünya Kupası’nde bronz madalya kazandırarak Türkiye’ye tarihindeki en büyük başarıyı yaşattı. 2003 Konfederasyonlar Kupası’nda da aynı başarıyı tekrarladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir