Beşiktaş’ta Şenol Güneş Sonrası İçin Teknik Direktör Adayları Belli Oldu

Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevi için Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Slaven Bilic ve Sergen Yalçın adları geçiyor. Şenol Güneş, Lugano mağlubiyeti sonrası istifa etmişti.

NTV’nin haberine göre, yardımcı antrenör Burak Yılmaz’ın öncülüğünde antrenmanlara çıkan siyah-beyazlılarda yeni teknik direktör adayları belli oldu.

Rıza Çalımbay: Futbol kariyerine Beşiktaş’ta başlayıp orada noktalayan Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı yönetimin teknik direktör adaylarından biri.

Son olarak Sivasspor’u çalıştıran deneyimli teknik adam son 3 sezonunda Sivasspor’u Avrupa kupalarına götürmeyi başarmış ve Yiğidolar ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmıştı. Şenol Güneş’in ayrılığının ardından Çalımbay, “Şu anda her şey taze. Bana gelen teklif yok. Ancak teklif gelirse her zaman göreve hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

Samet Aybaba: Adana Demirspor ile Süper Lig’e çıkarma başarısı gösteren Samet Aybaba’nın da Beşiktaş yönetiminin listesinde bulunduğu kaydedildi. Akdeniz ekibinde maç başına 2.36 puan ortalaması yakalayan Aybaba, son 2 sezondur takım çalıştırmıyor. Deneyimli teknik adam, Beşiktaş’ta en son “Feda” döneminde görev almıştı.

Slaven Bilic: En son 2013-2015 döneminde Beşiktaş’ta görev alan Slaven Bilic’te listedeki isimler arasında yer alıyor. Suudi ekibi Al-Fateh’i çalıştıran Hırvat teknik adamın 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyeti bulunuyor.

Sergen Yalçın: Beşiktaş’ın son şampiyonluğunda önemli payı olan Sergen Yalçın, teknik direktör adayları arasında yer alan bir diğer isim. Beşiktaş’ta görev aldığı süre boyunca 79 karşılaşmaya çıkan Yalçın, maç başına 1,84 puan ortalaması yakalamıştı.

Beşiktaş’ta yönetime protesto

Öte yandan Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, sahasında İstanbulspor ile karşılaştı. Beşiktaşlı taraftarlar, müsabakanın ilk 5 dakikasında sessizliğe bürünerek, yönetim ve futbolcuları protesto etti. Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nu dolduran taraftarlar, sessiz protesto sonrası mücadelenin 6. dakikasından itibaren tezahürat yapmaya başlayarak siyah-beyazlılara destek olmaya devam etti.

Beşiktaş, geçtiğimiz perşembe günü UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 2. maçında Lugano ile karşılaşmış ve sahadan 3-2’lik skorla mağlup ayrılmıştı. Maç sonu stadyumu terk etmeyen taraftarlar, yönetimi protesto ederek taraftarları soyunma odasından sahaya geri çağırmıştı. Bu isteği gerçekleşmeyen siyah-beyazlı taraftarlar, yaklaşık 2 saat protestolarını sürdürerek daha sonra stadyumu terk etmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir