Beşiktaş’ta Çalımbay İle Yollar Ayrıldı: Daha Fazla Yıpranmaması Adına

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrıldığını duyuran Beşiktaş, kararın, sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde Rıza Çalımbay’ın daha fazla yıpranmaması adına alındığını açıkladı.

Haber Merkezi / Rıza Çalımbay, 10 Kasım 2023’te başladığı Beşiktaş teknik direktörlüğü görevinde 7 maça çıktı. 60 yaşındaki teknik adam, 5 Süper Lig maçında 2 galibiyet 2 mağlubiyet, 2 Avrupa maçında 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Toplam 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş yönetimi tarafından; Fabio Cannavaro, Slaven Bilic, Jorge Sampaoli, Van Nistelrooy, Frank de Boer, Bruno Genesio ve Stanislav Cherchesov teknik direktörlük için düşünülen isimler arasında yer alıyor.

Beşiktaş’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Yönetim Kurulumuz, Corendon Alanyaspor karşılaşmasından sonra gerçekleştirdiği toplantı neticesinde teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir.

Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır. Efsane kaptanımız ve futbolcumuz Sayın Rıza Çalımbay’a tüm emekleri için teşekkür ederiz.” denildi.

Beşiktaş alt yapısında futbola başlayan ve 1980/1981 sezonunda A takım kadrosuna yükselen Rıza Çalımbay, 16 yılı aralıksız A takımda olmak üzere 20 yıl Siyah-Beyazlı formayı giydi. Çalımbay, Beşiktaş’da ve Türk Milli Futbol Takımı’nda kaptanlık yaptı.

Fulbol oynadığı yıllarda “Atom Karınca” lakabı verilen Rıza Çalımbay, orta sahanın sağında görev almasına rağmen orta sahanın ortasında ve sağbek mevkiinin de görev aldı. Çalımbay, 37 kez a, 8 kez ümit ve 6 kez de genç olmak üzere toplam 52 kez milli formayı giydi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir